Pereiti į pagrindinį turinį

Teismui perduota organizuotos grupės byla: įtariama organizavusi vogtų automobilių gabenimą

2024-10-23 16:42

Marijampolės apylinkės prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje panevėžiečių suburta organizuota grupė kaltinama nusikalstamu būdu gauto turto įgijimu arba realizavimu, trečiadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Freepik.com nuotr.

Baudžiamosios bylos duomenimis, 2022 metų spalio pabaigoje D. Š. ir V. D. susitarė, kad darys nusikalstamą veiką, parengė planą bei priemones, vadovavo organizuotos grupės narių veiklai.

Kaltinamieji, įtariama, suorganizavo vogtų prabangių automobilių pargabenimą iš Olandijos į Lietuvą.

Tyrimo metu nustatyta, kad praeityje aštuonis kartus teistas V. D. įkalbėjo įmonės, kuri vykdė tarptautinius krovinių pervežimus, vadybininką, penkis kartus teistą A. S. dalyvauti didelės vertės turto įgijimo ir realizavimo procese. Kaip įtariama, A. S. prisidėjo vykdant automobilių pervežimą bei vyko kartu su vilkiko vairuotoju į Olandiją, kuris, įtaręs, kad daromas nusikaltimas, paliko krovinį ir grįžo į Lietuvą.

Įtariama, anksčiau septynis kartus teistas D. Š ir praeityje šešis kartus teistas F. G., nuvyko į Olandiją, kur nenustatytomis aplinkybėmis įgijo ką tik pavogtus du visureigius ir juos pakrovė į įmonei priklausančio vilkiko puspriekabę bei paruošė transportuoti.

Kaltinamieji automobiliams gabenti iš užsienio rado kitą asmenį, kuris nežinojo apie vykdomą nusikalstamą veiką. Vilkiko vairuotojas beveik pasiekė numatytą kelionės tikslą, tačiau su 83 tūkst. 390 eurų vertės kroviniu buvo sulaikytas Lietuvos pasieniečių Kalvarijos savivaldybėje, Salaperaugio kaimo ribose.

„Dažniausiai vairuotojas nurodo, kad nežinojo, jog veža neteisėtai įgytą ar draudžiamą daiktą (automobilį, narkotikus, cigaretes ir pan.). Kiekvienu atveju tokia vairuotojo versija tyrimo metu yra kruopščiai tikrinama. (...) Šioje byloje vienas vairuotojas atsisakė vežti krovinį ir jį palikęs užsienyje grįžo į Lietuvą. Tam, kad būtų išvengta nesusipratimų su darbdaviu ar teisėsauga, siūlyčiau įtartinais atvejais kreiptis į policiją“, – sako ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras Vytautas Nacikūnas.

Baudžiamasis kodeksas už didelės vertės nusikalstamu būdu gauto turto įgijimą arba realizavimą numato baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų