Pereiti į pagrindinį turinį

Tragišką avariją sukėlęs Panevėžio policininkas atleistas iš tarnybos

2014-09-24 10:58
BNS inf.
Dėl žmogžudysčių Kudirkos Naumiestyje policijos kaltės neįžvelgta
Dėl žmogžudysčių Kudirkos Naumiestyje policijos kaltės neįžvelgta / Š. Mažeikos /BFL nuotr.

Už poelgį, pažeminusį pareigūno vardą, iš pareigų antradienį atleistas neblaivus avariją sukėlęs Panevėžio miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vyresnysis tyrėjas Valerijus Salmanas.

Įtariama, kad V.Salmano vairuojamas automobilis rugpjūčio 9-osios vakarą Panevėžyje girtas policijos pareigūnas mirtinai sužalojo moterį ir vyrą, vienas vyras sužeistas. Pėstieji ėjo per pėsčiųjų perėją. V.Salmanui buvo nustatytas 1,42 promilės girtumas.

Pasak policijos pranešimo, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Egidijus Lapinskas V.Salamaną atleido vadovaudamasis vidaus tarnybos statutu bei atsižvelgdamas į Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato rugsėjo 22 dienos tarnybinio patikrinimo išvadą.

V.Salmanas policijoje dirbo daugiau nei 21-nerius metus. Netrukus po įvykio tyrėjas buvo uždarytas į areštinę. Rugsėjo 11 dieną Panevėžio miesto apylinkės teismas įtariamąjį avarijos sukėlimu leido suimti 20 parų.

Dėl avarijos atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Kaip skelbė pareigūnų profesinė sąjunga ir imuniteto atstovai, šiemet vien per pusmetį iš 15 policijos pareigūnų, atleistų dėl pažeidimų, susijusių su piktnaudžiavimu alkoholiu, 9 pateko į eismo įvykius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų