Trečiadienį policija sulaukė 350 pranešimų dėl karantino pažeidimų

Nuo trečiadienio per parą policija sulaukė 350 pranešimų apie karantino pažeidimus Lietuvoje.

„Per parą – 350. (...) Tai arba saviizoliacijos nesilaikymas, arba karantino režimo pažeidimai“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Trečiadienio vakarą skelbta, jog iš Santaros klinikų pasišalino trylikametė, pristatyta dėl įtariamo koronaviruso. Ketvirtadienio ryto duomenimis, jos testas dėl koronaviruso yra neigiamas.

Mergaitė ketvirtadienio rytą dar nėra rasta, BNS sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Pranešimų apie karantino pažeidimus kiekvieną dieną registruojama vis daugiau: sekmadienį tokių pranešimų buvo 50, pirmadienį – 135, antradienį – 255.

Pasak policijos atstovo, pareigūnai dėl jų savo ruožtu tyrimų nevykdo, tiesiog įspėja pažeidėjus.

„Reaguojame nuotoliniu būdu: susisiekiame su tais asmenimis arba įmonėmis ir perspėjame ir informaciją perduodame Visuomenės sveikatos centrui, kurie turi teisę surašyti protokolą“, – sakė R. Matonis.

Lietuvoje įvedus karantiną uždrausta prekyba visose parduotuvėse, išskyrus prekiaujančias maisto prekėmis ar vaistais, taip pat maisto produktais leidžiama prekiauti turguose.

Barams ir kavinėms uždrausta veikti, išskyrus teikiant maistą išsinešimui.

Visai sustabdyta SPA centrų, kirpyklų, grožio salonų veikla. Uždaryti kazino ir lošimų automatų salonai.

Visiems iš užsienio grįžusiems žmonėms ir asmenims, kuriems įtariamas koronavirusas, privaloma izoliuotis dviejų savaičių laikotarpiui.

Dėl izoliacijos ar karantino taisyklių pažeidimų Nacionalinis visuomenės sveikatos centras gali skirti pažeidėjams administracines nuobaudas, taip pat, pasitelkus policiją, pradėti baudžiamąjį procesą.

Izoliaciją pažeidžiantiems asmenims gali būti taikoma ir priverstinė izoliacija arba hospitalizacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių