Trylika asmenų įtariami nuslėpę 2 mln. eurų pajamas ir nesumokėję mokesčių

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) tiria mokesčių slėpimo schema, kurioje 13 bendrininkų įtariami nuslėpę 2 mln. eurų pajamų ir nesumokėję 150 tūkst. eurų mokesčių.

Kaip ketvirtadienį pranešė FNTT, bendrininkai, atstovavę turizmo paslaugas teikiančioms įmonėms, įtariami sukčiavimu daugiau kaip penkerius metus vengiant mokėti pelno mokestį

Įtariama, kad mokesčių slėpimo schemoje, siekiant sumažinti realiai gaunamas pajamas, pasinaudota Latvijoje įsteigtomis, tačiau jokios veiklos nevykdančiomis bendrovėmis.

Tyrimo duomenimis, klastojant savo atstovaujamų ir Latvijos įsteigtų bendrovių dokumentus, apgaulingai tvarkyta buhalterinė apskaita, o tariamiems atsiskaitymams tarp įmonių panaudoti neapskaityti grynieji pinigai, gauti už suteiktas turizmo paslaugas užsienio šalyse.

Bendrininkams pateikti įtarimai dėl sukčiavimo, turto pasisavinimo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir buhalterinių dokumentų klastojimo.

Jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti. Siekiant užtikrinti civilinį ieškinį, pritaikytas laikinas nuosavybės apribojimas į 1,6 mln. eurų vertės turtą.

FNTT Vilniaus apygardos valdyba su Vilniaus apygardos prokuratūra tęsia ikiteisminį tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas  portretas
Auto turgus ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių