Pereiti į pagrindinį turinį

Turkas gyvūnus internetu pardavinėjo nelegaliai

2009-04-30 13:46
Turkas gyvūnus internetu pardavinėjo nelegaliai
Turkas gyvūnus internetu pardavinėjo nelegaliai / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Nelegaliai internetu prekiavęs turkas per metus uždirbo beveik 150 tūkst. litų, tačiau mokesčių nemokėjo. Naminius gyvūnus  pardavinėjęs užsienietis ne tik privalės susimokėti mokesčius, bet ir baudą.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad atskleistas dar vienas nelegalios prekybos internetu atvejis. Šį kartą prekiauta veisliniais naminiais gyvūnais.

Operatyvios kontrolės skyriaus darbuotojai nustatė, kad neįregistravęs veiklos dvejus metus mūsų šalyje gyvūnėlius pardavinėjo Turkijos pilietis. Į sąskaitą, kuria jam leido naudotis užsieniečio sugyventinė lietuvė per 2007-2008 metus gauta beveik 150 tūkst. litų pajamų.

Prekybos schema buvo labai paprasta. Internete patalpinami į lietuvių kalbą išversti skelbimai iš užsienio veislynų, kuriuose nurodoma gyvūnų veislė ir kaina. Pvz., norintys įsigyti veislinį šunį asmenys susisiekia su šunų veislynų atstovu (taip skelbiama internete) telefonu, o šis nurodo sąskaitą į kurią reikia pervesti pinigus. Kadangi veislyno atstovas savo sąskaitos Lietuvoje neturėjo, pinigai buvo pervedami į turko, prekiavusio gyvūnais, sugyventinės sąskaitą.

Nelegalia prekyba besiverčiantis užsienietis nurodė, kad jis tik tarpininkavo parduodant gyvūnėlius. Jeigu šis prekeivis internetu būtų įregistravęs individualią veiklą, į mokesčių inspekcijos akiratį nebūtų pakliuvęs. Dabar jis sulauks ne tik VMI, bet ir kitų kontroliuojančių institucijų dėmesio.

Pirkėjai, turėtų žinoti, kad internetu iš Europos Sąjungos šalių atvežti ir pas mus pigiau nei ten parduodami naminiai gyvūnai vargu ar gali atitikti dokumentuose nurodytą kilmę. Dažnai pasitaiko, kad tikri kilmės dokumentai neatitinka gyvūno identifikacinės schemos (nugaišusio - pritaikomi kitam), pirkto gyvūno kaina neatitinka jo kokybės ir t.t.

Nelegaliai gyvūnais prekiavusiam turkui, pagal Administracinės teisės pažeidimų kodeksą už neįregistruotos veiklos vykdymą gresia bauda iki 1 tūkst. litų. Be to, jis turės sumokėti ne tik Gyventojų pajamų mokestį, bet ir (per 12 mėn. viršijo 100 tūkst. litų) pridėtinės vertės mokesčio sumas.

Šis nelegalios prekybos gyvūnais internetu atvejis - ne pirmas. Praėjusiais metais Vilniaus inspekcija nustatė, kad fizinis asmuo į JAV eksportuodavo kilmingus anglų ir prancūzų buldogų, terjerų, spanielių veislės šuniukus. Per kelerius metus buvo įvykdyta beveik 150 eksporto procedūrų, bendra jų suma - daugiau nei 350 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų