Pereiti į pagrindinį turinį

Utenos rajone pagautas taurųjį elnią nušovęs brakonierius

2013-11-22 14:15
DMN inf.
Aplinkos ministerijos nuotr.

Utenos rajone aplinkosaugininkai sulaikė brakonierių, sumedžiojusį taurųjį elnią, ir jo bendrininką.

Atlikdami reidą Utenos regiono gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai ketvirtadienio vakarą prie vienos iš Utenos rajone Gaidžių kaime esančių sodybų pastebėjo įtarimų jiems sukėlusį automobilį.

Pasekę jį pareigūnai sodybos ūkiniame pastate pamatė ant balkio pakabintą žvėrį jau nudirtu kailiu. Prie jo darbavosi du vyrai.

Jie bandė tikinti aplinkosaugininkus, kad sumedžiojo elnio patelę – nužudyto tauriojo elnio ragus jie buvo nupjovę ir palikę miške.

Šiuo metu medžioti suaugusių tauriųjų elnių patinus draudžiama.

Paaiškėjo, kad medžiotojai neturėjo licencijos ir medžioklės lape nenurodė sumedžioję elnią. Su savimi neturėjo ir kitų medžioklės dokumentų, pranešė Aplinkos ministerija.

Aiškinantis aplinkybes nustatyta, kad žvėrį tykodamas iš bokštelio neteisėtai nušovė medžiotojų klubo "Miškininkas" narys. Jam pakrauti ir išdoroti elnią padėjo brolis. Priremti įrodymų vyrai parodė ir konkrečią sumedžiojimo vietą, ir ten pat paliktus nupjautus žvėries ragus.

Šiuo pažeidimu gamtai padaryta žala – 19 tūkst. 110 litų.

Sulaikytiesiems surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, paimtas medžioklinis graižtvinis šautuvas su optiniu taikikliu ir medžiokliniu prožektoriumi. Elnią nušovusiam medžiotojui gresia teisės medžioti atėmimas nuo 1 iki 3 metų ir minėto šautuvo konfiskavimas, jo bendrui – įspėjimas ar bauda nuo 50 iki 250 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų