Už dešimt vagysčių vyrui nuosprendis paskelbtas dvidešimtą kartą: vogė ir aukų dėžutes, ir dyzelinį kurą

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai paskelbė nuosprendį A. Š. dėl įvairaus pobūdžio vagysčių.

A. Š., nuo 2020 m. gegužės 17 d. iki 2020 m. rugpjūčio 17 d. Jonavoje įvykdė dešimt vagysčių: iš neužrakinto automobilio pavogė akumuliatorinį suktuvą/gręžtuvą bei elektrinį perfuratorių; iš „Circle K“ pavogė 24 vienetus šokoladų; iš kilnojamos prekyvietės palapinės nuo prekystalio pavogė svetimą turtą – mobiliojo ryšio telefoną „Samsung“, su telefono dėklu ir 50 eurų kupiūrą; iš vaistinės pavogė ant prekystalio esantį Labdaros ir paramos fondo aukų dežutę; iš parduotuvės „Topo centras“ pavogė dvi garso kolonėlės bei dvi poras ausinių; iš parduotuvės „Iki“ pavogė 34 vienetus momentinių loterijų bilietų; pasinaudojęs padėtimi, jog ant suolo sėdėjęs asmuo dėl ligos tuo metu buvo praradęs sąmonę, iš šio pavogė 20 eurų ir rankinę su joje esančiais daiktais; įsilaužė į svetimą saugomą teritoriją, rankomis išlaužė kieme stovėjusio automobilio kuro bako dangtelį ir pavogė 30 litrų dyzelinio kuro; matant nukentėjusiam asmeniui, atvirai pavogė ant žemės padėtą rankinę su joje esančiais daiktais.

Dėl visų nusikalstamų veikų A. Š. kaltu prisipažino.

Skiriant bausmę, teismas atsižvelgė į tai, jog A. Š. padarė vieną  nesunkų, šešis apysunkius nusikaltimus ir tris baudžiamuosius nusižengimus.

Teismas taip pat atsižvelgė ir į A. Š. charakterizuojančius duomenis: „Kaltinamasis ankščiau teistas devyniolika kartų, per paskutinius metus baustas administracine tvarka penkiasdešimt kartų <...>, jokių išvadų iš ankstesnių teistumų nedarė, turėdamas neišnykusį teistumą, padarė naujus tyčinius nusikaltimus ir baudžiamuosius nusižengimus“, – teigiama nuosprendyje.

Pripažinus A. Š. kaltu, jam skirta galutinė subendrinta 2 metų laisvės atėmimo bausmė.

Iš A. Š. civiliniams ieškovams priteista 1455,12 euro turtinė žala.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui, skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

www

www portretas
Cia teismo labdara. 20 kartu teistas ir 2 metai??? I kalejima - gerai maitinti. kad dar 20 kartu teisti.

Sakuilaps

Sakuilaps portretas
Tai gal spaliukas su masiuliu norėtų kartu tuos 2 metus praleisti?

Spaliukas

Spaliukas portretas
Ner kur detis vaikui ziema,bus maisto silta pastoge kas tie 2metai tuoj praleks......
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių