Sugyventinę išprievartavęs ir peiliu subadęs vyras sulaukė teismo sprendimo: kalės vienuolika metų

Vilniaus apygardos teismas antradienį kaltu dėl jaunos moters nužudymo pripažino Ukmergės rajono gyventoją.

Vyras, įvardijamas kaip Algirdas S., pataisos namuose kalės vienuolika metų, nužudytosios tėvui jis turės atlyginti 8 tūkst. eurų neturtinės žalos ir daugiau nei 1 tūkst. eurų turtinės žalos.

Teismo ekspertai nustatė, kad moteris buvo subadyta į kaklą peiliu ir mirė nukraujavusi.

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate pernai balandžio 6 dieną buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, gavus pranešimą, kad tądien Ukmergės rajone, Šešuolių seniūnijoje, Taurupiškio kaime, miško masyve rastas nenustatytos tapatybės moteriškos lyties lavonas su durtinėmis pjautinės žaizdomis kakle ir rankose.

Valstybinėje miškų urėdijoje Ukmergės regioniniame padalinyje medienos meistru dirbantis vyras, važiuodamas tarnybos reikalais, pastebėjo šalia kelio krūvą senų lapų, todėl sustojo. Išlipęs ir priėjęs arčiau pamatė, kad lapų krūvoje paslėptas kūnas. Jis iš karto iškvietė policiją.

Nustačius nužudytosios tapatybę, paaiškėjo, kad tai jauna Ukmergės rajono gyventoja, gimusi 2002 metais. Tą patį vakarą pareigūnai sulaikė nusikaltimą padariusį asmenį, moters sugyventinį, vyrą, gimusį 1975 metais.

Bylos duomenimis, 2021 metų kovo 27 dieną buvo švenčiamas žuvusiosios gimtadienis, jis vyko poros gyvenamojoje vietoje. Nuo ryto buvo vartojamas alkoholis, tai tęsėsi ir kitą dieną.

Poros kaimynė teismui liudijo, jog Algirdas S. po gimtadienio šventimo prašė pagalbos – A. A. gulėjo kambario viduryje ant grindų. Algirdas S. prašė padėti nuvesti moterį iki automobilio, nes esą ji prašė būti nuvežta į Ukmergę.

Pamatę, kad moteris labai stipriai apsvaigusi nuo alkoholio, kaimynai nesutiko padėti. Vėliau Algirdas S. vis dėlto pats nešė sugyventinę iki automobilio, jam padėjo vienas kaimynų. Nuo to laiko devyniolikmetės niekas nematė.

Moteris su kitu vyru buvo susilaukusi vaiko, jį augina tėvas.

Liudytojai teismui pasakojo, kad Algirdas S. išvažiuodamas į darbą savo gyvenimo draugę užrakindavo namuose, vyras esą taip elgdavosi, jog ji nebėgiotų pas kitus vaikinus.

Teisme liudijusi Algirdo S. motina tikino, kad sūnus negalėjo nužudyti jaunos moters. Ji apgailestavo sūnus susiejo savo gyvenimą su jauna, savo dukros amžiaus, mergina, ji su juo faktiškai negyveno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

1312

1312 portretas
Jei kaltes nepripazista tuomet turejo gauti maksimalia bausme,cia ira pavizdys jog niekuomet nereikia pripazinti kaltes,tegul viska patys irodo o teismas skirs tokia pat bausme :)

uz

uz portretas
zmogzudyste buvo AA tai dabar maziausiai iki GG nes tokie visuomeneje neturetu egzistuot ==
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių