Už dokumentų klastojimą ligoninės pavaduotojai – tūkstantinė bauda

  • Teksto dydis:

Panevėžio miesto apylinkės teismas už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi ir dokumento suklastojimą buvusiai Panevėžio respublikinės ligoninės direktoriaus pavaduotojai Violetai Smilgienei paskyrė 3 tūkst. 765 eurų baudą.

Buvusiai Panevėžio rajono savivaldybės Juridinio skyriaus vedėjai Vilmai Janišienei ketvirtadienį paskelbtu nuosprendžiu už dokumento suklastojimą paskirta 3 tūkst. 12 eurų bauda, pranešė šioje baudžiamojoje byloje ikiteisminį tyrimą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

STT Panevėžio valdybos pareigūnai nustatė, kad tuometė Panevėžio respublikinės ligoninės direktoriaus pavaduotoja V. Smilgienė neteisėtais būdais padėjo į teisėjos pareigas pretendavusiai Panevėžio rajono savivaldybės Juridinio skyriaus vedėjai V. Janišienei.

Nustatyta, kad gydytoja suklastojo pažymėjimą, surašydama jame duomenis apie neva atliktus tyrimus ir teigiamus jų rezultatus, nors jokie tyrimai atlikti nebuvo.

Suklastotas medicininis pažymėjimas patvirtino teisininkės tinkamumą pretenduoti į teisėjus.

Bylą išnagrinėjęs ir nuosprendį paskelbęs Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjas Vytautas Krikščiūnas pabrėžė, kad teisėjo pareigos yra išskirtinės – teisėjas vienintelis šalyje gali vykdyti teisingumą, todėl bet kokie veiksmai, tuo labiau nusikalstami, neigiamai paveikiantys teisėjų, teismų įvaizdį, patikimumą daro didelę žalą valstybei.

Panevėžio ligoninės vadovai figūruoja ir kitose baudžiamosiose bylose ir jas narpliojančiuose teismuose. Artimiausiu metu Kauno apygardos teisme bus nagrinėjama STT Panevėžio valdybos pareigūnų ištirta 59 tomų baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl kyšininkavimo, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, turto iššvaistymo, dokumentų suklastojimo ir piktnaudžiavimo pareikšti Panevėžio ligoninės direktoriui Ivanui Dorošui.

Panevėžio miesto apylinkės teisme nagrinėjama kita byla, kurioje I. Dorošas kaltinamas dėl papirkimo ir kurstymo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi bei suklastoti dokumentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O ka daryti

O ka daryti  portretas
O kajei daryti ka partija liepia ta ir daro irgi mat atpirkimo ozi rado jus pabandykit buti partine ir nepaklusti savo partijos boso

tai va

tai va portretas
sumokes ir toliau darys.....puikumelis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių