Už kokaino kontrabandą nuteistas kolumbietis grąžintas į Lietuvą atlikti bausmės

Už anglyse paslėpto ir kontrabanda į Lietuvą atgabento daugiau kaip 71 kilogramą kokaino nuteistas Kolumbijos pilietis Diegas Pena Murillo grąžintas į Lietuvą toliau atlikti bausmės.

Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, ketvirtadienį 59 metų D. P. Murillo  lėktuvu pargabentas į Vilnių ir pristatytas į Kauno tardymo izoliatorių.

2015 metais kolumbietis kartu su dviem Lietuvos piliečiais įkliuvo Lietuvos teisėsaugai dėl anglių krovinyje įmaišytos kokaino siuntos.

Sulaikytame 250 tonų anglies krovinyje pareigūnai rado per 71 kilogramą kokaino.

Nuteistas devyneriems metams laisvės atėmimo, po ketverių metų D. P. Murillo  paleistas į laisvę Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriaus pareigūnų.

Pastarieji neteisingai vertino jo atžvilgiu priimtą galutinę teismo nutartį. Dėl šio atvejo atliktas ikiteisminis tyrimas ir pareigūnai nuteisti už netinkamą tarnybinių pareigų atlikimą.

D. P. Murillo po paleidimo išvyko į Nyderlandus, tačiau vykdant Lietuvoje paskelbtą jo paiešką, ten buvo sulaikytas.

Iki šiol tęsėsi nuteistojo perdavimo Lietuvai procedūra, ją apsunkino kolumbiečio skundai dėl blogų kalinimo sąlygų Lietuvoje.

Iš Kolumbijos kartu su anglimi atgabentą kokainą policija aptiko 2015 metais po kelerius metus trukusios operacijos. Tai buvo vienas didžiausių kiekių rasto kokaino nepriklausomos Lietuvos policijos istorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai pas teiseja kuris jy paleido

matomai pas teiseja kuris jy paleido  portretas
uzsibaige gautas milijonas uz paleidima ,dabar pas narko bosa prasys kad dar pridetu

jau lektuvais gabena ir zekus

jau lektuvais gabena ir  zekus  portretas
y lietuva ,kaip pabegelius ... tuoj visi pasienio zonoje esantys nelegalai negrai su islamistais prades vogt ,plest ir zudyt --ir praveniskese --bausmes atlikinet...

Adva"kotas \\\\\\.../////

Adva"kotas  \\\\\\...///// portretas
Per "KLAIDĄ" vėl paleis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių