Pereiti į pagrindinį turinį

Už narkotikų platinimą – trumpesnis įkalinimas

2014-04-01 08:51
BNS inf.
Vytauto Petriko nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį atmetė Edgaro Dančenkovo, nuteisto už narkotikų platinimą, apeliacinį skundą, prašantį nuteistąjį išteisinti, tačiau sumažino jam paskirtą laisvės atėmimo bausmę.

Kaip pranešė Lietuvos apeliacinis teismas, bausmė E.Dančenkovui nuo dešimties iki pusšeštų metų sumažinta atsižvelgus į tai, kad teismų procesai vyko gana ilgai, dėl įvairių aplinkybių buvo daromos nemažos pertraukos.

Tokiais atvejais įstatymas numato, kad nuteistajam dėl ypatingos aplinkybės – pernelyg ilgos proceso trukmės – bausmė gali būti mažinama. Teismas pabrėžė, kad procesą trikdė tai, jog neatvykdavo kviečiami svarbūs liudytojai, dėl ko vieną kartą beveik metams buvo sustojęs teismo procesas, proceso dalyvių ligos, o taip pat ir itin didelis teisėjų kolegijos narių užimtumas kitose bylose. Pats E.Dančenkovas proceso nevilkino, šaukiamas į posėdžius atvykdavo.

Vyras siekė išteisinimo, tačiau teismas nustatė, kad nors E.Dančenkovas viso proceso metu neigė žinojęs apie bendrininko Dmitrijaus Choroškovo daromą nusikaltimą, tačiau atliekant papildomą įrodymų tyrimą buvo nustatyta, kad E. Dančenkovas ne atsitiktinai buvo kartu su D. Choroškovu, su savimi turėjusiu paketą su psichotropine medžiaga, o jį vežė savo automobiliu, kartu ėjo į atokią vietą pasiimti palikto paketo su narkotinėmis medžiagomis – suvokė, kad daro nusikaltimą ir buvo susitaręs veikti išvien.

D.Choroškovas nuteistas 5 metų laisvės atėmimo bausme. Šis nuosprendis apskųstas nebuvo.

E.Dančenkovas kartu su draugu D.Choroškovu buvo sulaikyti policijos pareigūnų 2009 metų birželį. Pareigūnai sulaikė E.Dančenkovo automobilį „Mercedes Benz“ vykdydami jo sekimą – jie turėjo duomenų, kad vyras turi narkotikų.

Bylos duomenimis, kartu su E.Dančenkovu pastarojo automobiliu važiavęs D.Choroškovas su savimi turėjo baltos spalvos miltelių, kurių sudėtyje buvo 126,338 gramų psichotropinės medžiagos metamfetamino.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų