Už neteisėtai sumedžiotą tauriojo elnio patelę ir jauniklį – beveik 14 tūkst. eurų bauda

  • Teksto dydis:

Už neteisėtai sumedžiotą tauriojo elnio patelę ir jauniklį pažeidėjui teks sumokėti beveik 14 tūkst. eurų, pirmadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas (AAD).

Praėjusią savaitę Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Akmenės rajone „Ašvėnų“ medžiotojų klubo medžioklės plote sulaikė asmenį, neteisėtai sumedžiojusį tauriojo elnio patelę ir jauniklį.

Pasak pranešimo, limituojami gyvūnai – tauriojo elnio patelė su jaunikliu – buvo sumedžioti draudžiamu metu. Be to, paaiškėjo, kad tauriojo elnio patelę ir jauniklį neteisėtai sumedžiojo teisės medžioti neturintis asmuo, iš jo tėvui priklausančio mažo kalibro graižtvinio šautuvo.

Asmeniui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, iš pažeidėjo tėvo aplinkosaugininkai paėmė ginklą su optiniu taikikliu, tauriojo elnio jauniklį ir patelę.

Asmeniui gresia bauda nuo 800 iki 1,8 tūkst. eurų su teisės medžioti atėmimu nuo vienerių iki penkerių metų. Taip pat teks atlyginti gyvūnijai padarytą žalą – 12 tūkst. eurų.

Kadangi pažeidėjas, neteisėtai sumedžiojęs du tauriuosius elnius, neturėjo teisės medžioti ir leidimo laikyti nešioti ginklus, tolimesnis tyrimas perduotas policijos pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inspektorius

Inspektorius  portretas
Baisus nusikaltimas, turtingoje valstybėje baudos turėtų būti šimtatūkstantines tada ir algas uoliems sargams pakeltų,kad brakonierių pėdsakus geriau sektų,kita vertus darbas jų alinantis protą ir jėgas atimantis,šuniškos ištvermės reikalaujantis kad ubagus gaudyti ,pagavus lieka tik geras vardas ir medalis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių