Už seksualinį priekabiavimą prie darbuotojų – 6 tūkst. eurų bauda

  • Teksto dydis:

Prie darbuotojų seksualiai priekabiavusiam kebabinės Joniškyje savininkui skirta 6 tūkst. eurų bauda.

Šiaulių apylinkės teismo Joniškio rūmai pripažino, kad būdamas darbdaviu 48 metų H. G. H. seksualiai priekabiavo prie trijų užkandinės darbuotojų.

Be skirtos baudos vyras dar turės sumokėti 2910 eurų valstybei už nukentėjusiosioms suteiktą antrinę teisinę pagalbą.

„Teismo nuomone, byloje surinktų, vienas kitą papildančių įrodymų, sujungtų į vientisą loginę įrodymų grandinę, visuma patvirtina, kad kaltinamasis vulgariais ir panašiais veiksmais, pasiūlymais bei užuominomis priekabiavo prie pagal tarnybą nuo jo priklausomų trijų nukentėjusiųjų, siekdamas su jomis seksualinio bendravimo ir pasitenkinimo“, – sakė baudžiamąją bylą nagrinėjusi teisėja Vijoleta Kurtkienė.

Anot teismo, kaltinamasis suvokė pavojingą nusikalstamų veikų pobūdį ir norėjo taip veikti, tai yra veikė tiesiogine tyčia.

Kaltinamasis vulgariais ir panašiais veiksmais, pasiūlymais bei užuominomis priekabiavo, siekdamas su jomis seksualinio bendravimo ir pasitenkinimo.

Per ikiteisminį tyrimą ir bylos nagrinėjimą teisme H. G. H. kaltu neprisipažino. Jis tvirtino su darbuotojomis elgdavęsi kaip su šeimos draugėmis, kartu švęsdavo šventes, o viena nukentėjusiųjų sukurstė kitas darbuotojas, kerštaudama, nes nepavyko išskirti jo su žmona, tapti jo drauge bei verslo partnere.

Kaltinamojo gynėja aiškino, kad H. G. H. nemoka lietuvių kalbos, todėl pastabas darbuotojoms dėl netinkamo darbo ar netinkamos aprangos išreikšdavo siųsdamas į darbo telefoną nuotraukas arba baksnodamas pirštu. Kadangi vyras atvykęs iš šalies, kur nėra žiemos, sušalusių rankų pakišimas po drabužiais pasišildyti, anot advokatės, neturėtų būti laikomas seksualiniu priekabiavimu.

Anot teismo pranešimo, darbdavio kaltę patvirtino įrodymų visuma.

Joniškio teismas sprendimą paskelbė H. G. H. nedalyvaujant, nes jis, nesibaigus teismo procesui nepranešęs ir negavęs leidimo, išvyko į užsienį.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ai

ai portretas
anot advokaciu is zmogedru salies atvykes uzsenietis gali ......................?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių