Užfiksavo prie sienos atvežtus migrantus: pamatę pasieniečius, jie nusiavė batus (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) stebėjimo sistemų kameros ir operatorius gruodžio 1 d. užfiksavo įvykį Šalčininkų rajone.

Tamsiu paros metu pasieniečiai stacionaria sienos kontrolės įranga nufilmavo Baltarusijos pusėje iš miško išvažiuojantį tarnybinį Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto automobilį. Juo, kaip paaiškėjo netrukus, buvo atgabenti du neteisėti migrantai. Jiems Baltarusijos pareigūnai buvo nurodę eiti į Lietuvą – tą vėliau patvirtino ir patys migrantai.

Lietuvos teritorijoje atsidūrę du vyrai šiek tiek luktelėjo, apsidairė ir tada, kai už miško posūkio pasirodė į įvykio vietą važiuojantis tarnybinis VSAT visureigis, vienas migrantas skubiai atsigulė ant žemės, o kitas nuavė gulinčiojo batus ir kojines. Manoma, kad taip jie siekė inscenizuoti, jog vienam iš vyrų neva reikalinga pagalba.

Vienas migrantas skubiai atsigulė ant žemės, o kitas nuavė gulinčiojo batus ir kojines.

Tuo pačiu metu Baltarusijos pusėje atvažiavo ir migrantus atgabenę šios šalies pareigūnai – neabejojama, kad Baltarusijos pasieniečiai sekė ir fiksavo VSAT pareigūnų veiksmus.

Paaiškėjo, kad abu migrantai yra Irako piliečiai. Jie patvirtino, kad prie valstybės sienos buvo atvežti Baltarusijos pasieniečių, kurie nurodė jiems eiti į Lietuvą.

Lietuvos VSAT pareigūnai, įvertinę irakiečių būklę, abiem migrantams įteikė humanitarinius paketus ir grąžino juos į Baltarusiją.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

XYZ

XYZ portretas
Basas stovejimas tai soil/land jurisdikcijos deklaravimas ir kokia komercine korporacija negali hypothetically convert political status zmogui, from nationality to Citizenship. Tik "zmogus" politinis statusas turi apribota teritorija, kurioje jis turi visas teises, bet Pilietis neturi niekur jokiu teisiu, tik nusipirkes leidima; isvis basas reiskia gamta/dieva visagali sutvereja, todel zmoguje yra dievas, pries kuri jokia fikcija korporacija net neegzistuoja. Bus blogai Lietuvos Respublikai, gali visa krasta tekti uzstatyti, su visu inventorium: Lietuvos Respublikos Pilieciais ir ju turtu, kad ispirktu tokia klaida... prekyba zmonenis abt popieriaus.

apsimeteliams

apsimeteliams portretas
tokiems apsimeteliams, melagiams artistams ne vieta es, nes cia tokiu nera. Aciu ministrei Bilotaitei ir Kasciunui, kad tai supranta ir neileidzia.

opa

opa portretas
čia tie patys kur basi prie prezidentūros?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių