V. Romanovo ir buvusių Šiaulių banko vadovų išteisinimas apskųstas Apeliaciniam teismui

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismo sprendimas išteisinti žlugusio Ūkio banko pagrindinį akcininką Vladimirą Romanovą, jo seserį Olgą Gončaruk, tris Šiaulių banko darbuotojus bei kitus asmenis apskųstas Apeliaciniam teismui.

Jie buvo kaltinami 5,7 mln. eurų vertės jau likviduotos bendrovės „Nidos pušynas“ turto iššvaistymu, pranešė Šiaulių bankas.

Apygardos teismas sausį konstatavo, kad visų kaltinamųjų kaltė neįrodyta. Kaltinimai dėl paskolos „Nidos pušynui“ suteikimo buvo pateikti tuometiniam Šiaulių banko Paskolų komiteto pirmininkui, dabar – banko vadovui Vytautui Siniui, tuometiniam banko Šiaulių filialo vadovui ir Iždo departamento direktoriui. 

Aštuoni asmenys buvo kaltinami tuo, kad organizuotoje grupėje padarė sunkų nusikaltimą: pasirūpino paskola bendrovei „Nidos pušynas“ ir vėliau jos lėšomis padengė V. Romanovo, O. Gončaruk bei bendrovės „First partneriai“ turtines prievoles Šiaulių bankui.

Bankas pažymi, kad teisminis procesas neturi įtakos jo veiklai, o finansinės pretenzijos byloje jam nebuvo reiškiamos.

Pernai birželį Kauno apygardos teismui perduota ir Ūkio banko baudžiamoji byla. Joje kaltinimai pareikšti dvylikai organizuotoje grupėje veikusių asmenų. Tarp jų – V. Romanovas, stebėtojų tarybos, valdybos, paskolų komiteto pirmininkai ir nariai, filialo vadovybė ir kiti.

V. Romanovas nuo Lietuvos teisėsaugos slapstosi Rusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Matomai į teismus įsisuko ''vėžys'' , sprendimas vienas prie vieno kaip ir E.Masiulio .

Nuomonė.

Nuomonė. portretas
Teisėjai matomai žiūri ne į kodeksą, bet į teisiamojo kišenę? Kas ne taip manote spauskite raudona .Kas manote taip žalia.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
identiškas variantas : sukčius iš tinder . Tik čia su masiniais žmonių ir verslo sukčiavimais . Kas čia per teismai ? sistema sukčiams su teismų palaikymu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių