Drama tęsiasi: dėl laiku negrąžinto vaiko L. Suodaitis – vėl teisėsaugos akiratyje

  • Teksto dydis:

Viktorijos Siegel ir jos vyro Lauryno Suodaičio konflikto aistros, regis, buvo aprimusios tik kuriam laikui. Trečiadienį nuomonės formuotoja instagrame pranešė, kad vyras pasiėmė jų mažametį sūnų dvylikai dienų taip esą pažeisdamas teismo nutartį, kurioje numatytas kone perpus trumpesnis buvimo su vaiku terminas. V. Siegel dėl tokių vyro veiksmų kreipėsi į pareigūnus, prašo ir sekėjų pagalbos.

Negrąžino sūnaus

Pasak nuomonės formuotojos, apie tai, kad nuo lapkričio 8-osios iki 20-osios mažametis sūnus bus su L. Suodaičiu, jo advokatė esą pranešė likus vos pusvalandžiui iki mažylio grąžinimo jai po susitikimo su tėvu.

„Noriu prašyti pagalbos, nes jaučiuosi taip, lyg iš manęs dabar pagrobtų vaiką, bet taip ir yra... Turime nutartį dėl kasmetinių vasaros atostogų, kurios planuojamos iš anksto. Jos yra vasaros. O mano vis dar esamo vyro advokatė prieš pusvalandį parašė, kad vaiko aš nematysiu dvylika dienų. Vyras sugalvojo pasidaryti atostogas tiesiog iš oro“, – socialiniame tinkle pasakojo žinoma moteris.

V. Siegel instagramo inf.

V. Siegel tikino su L. Suodaičiu jau anksčiau laiškais bandžiusi ieškoti kompromiso dėl susitikimų su sūnumi grafikų, tačiau jo rasti taip ir nepavyko. „Man nusvyra rankos. Ką – reikės mieste gaudyti, vaiką atiminėti iš rankų? Su policija važiuoti? (...) Aš žinau, kad viskas čia yra specialiai – ne dėl to, kad jam reikia su vaiku pabūti. Lapkričio 17 dieną yra mano gimtadienis. Per gimtadienį norėjau pabūti su vaikais, šeima. (...) Kai vyras sako, kad aš kažką darau ne pagal taisykles, tegul pažiūri, ką jis išdarinėja“, – aiškino ji.

Sutuoktinis kerštauja?

Moteris sakė, kad tuomet, kai su sūnumi išvyksta į keliones, L. Suodaičiui esą visuomet siūlo kompensuoti dienas, kai jis negalėjo matytis su mažyliu. Tačiau vyras niekuomet jomis taip ir nepasinaudojo. V. Siegel teigė turinti tai įrodančius sutuoktiniui siųstus laiškus. „Jūs manote, vaikui nebus traumos – taip atplėšti nuo sesės, nuo mamos? Tiesiog neturiu žodžių, kaip žmogus šitaip beširdiškai gali elgtis. Ir juolab jis žino, kad yra mano gimtadienis. Čia 100 procentų dėl to, kad mane įskaudintų, kad būčiau nelaiminga per gimtadienį“, – spėjo V. Siegel.

V. Siegel instagramo inf.

Nuomonės formuotoja, kalbėdama instagramo vaizdo įraše, neslėpė besibaiminanti to, kad vieną kartą išleidusi sūnų susitikti su tėvu, gali jo daugiau nebepamatyti ir sužinoti, kad L. Suodaitis su vaiku pabėgo. „Aš žiauriai užšokau ant labai šlykštaus, bjauraus ir baisaus vyro. (...) Man yra labai baisu, kai vyras bando man keršyti įpainiodamas vaiką. Skaudu, gaila ir tikiuosi, kad atgausiu vaikelį, nes šį kartą pajungsiu viską. Kreipiausi ir į policiją, nes taip negalima. Pati bandau eiti su juo į kalbas, bandau jam rašyti – susitinkam, pasikalbam. Galime dėl vaiko bendrauti draugiškai. Reikės bendrauti. Kiek mes galime ėstis ir kapotis?“ – pabrėžė žinoma moteris.

V. Siegel instagramo inf.

V. Siegel teigimu, L. Suodaitis buvo kreipęsis į teismą prašydamas, kad galimybė pasiimti vaiką per vasaros atostogas būtų pakeista į galimybę pasiimti mažylį per kasmetines atostogas. Tačiau toks vyro prašymas šių metų rugsėjį esą nebuvo tenkintas.

Kreipėsi ir į sekėjus

„Noriu padėkoti pareigūnams, kurie vakar fiksavo visus pažeidimus. Vaiko teisių specialistams, kurie taip greitai sureagavo. Kol supildėme visus pareiškimus, jau buvo po 24 val. Vakar pas jį (L. Suodaitį – aut. past.) apsilankė vaiko teisių specialistai, pareigūnai. Pareigūnai man girdint bandė kalbėtis, kodėl jis nevykdo teismo nutarties, kodėl negrąžino vaiko, kada planuoja grąžinti. Bet Laurynas dainavo savo dainelę, kad kasmetinės atostogos – nėra jokių vasaros atostogų. Nežinau, kokią nutartį jis skaito ir kokia nutartimi vadovaujasi“, – ketvirtadienį pasakojo žinoma moteris.

Ji taip pat kreipėsi į savo sekėjus socialiniame tinkle prašydama, jei šie pamatys mieste jos vyrą su sūneliu, fiksuotų ir atsiųstų jai asmenine žinute socialiniame tinkle. „Man tikrai labai padėsite surasti mažiuką, nes šioje situacijoje jaučiuosi visiškai bejėgė. Negaliu nei valgyti, nei miegoti. Tiesiog noriu susigrąžinti vaiką kaip ir priklauso. Noriu jo netraumuoti, nes tokio amžiaus vaikui reikalingiausia yra mama. Jis per mažas būti tąsomas ir atplėšiamas nuo mamos“, – sakė V. Siegel.

Vėl susidomėjo teisėsauga

Vilniaus apskrities pareigūnai portalo kauno.diena.lt žurnalistams patvirtino, kad pranešimas dėl situacijos, apie kurią kalbėjo V. Siegel, buvo gautas lapkričio 8 d. 19.36 val. Informuota, kad pranešėjos vyras tą pačią dieną apie 13 val. paėmė jų vienerių metų amžiaus vaiką ir iki 19 val. jo negrąžino bei pranešė per advokatą, kad vaiką grąžins po dvylikos dienų.

Pareigūnai surinko medžiagą dėl teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo. Už padarytą tokį baudžiamąjį nusižengimą gali grėsti viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas.

L. Suodaitis: pareiškimai ne apie sūnų, o apie įžeistą mamytę

Pasirodžius viešoms žmonos žinutėms, instagrame pasisakė ir L. Suodaitis.

L. Suodaičio instagramo stop kadras.

„Gaila man čia tik tų tarnybų atstovų, kuriuos, matyt, vakar padirbėjo advokatai ir paspaudė važiuoti, nes du kartus atsakymus gavo telefonu, tai sakė, paskui galiausiai parašė pareiškimą, kad galimai esu apsvaigęs. Atvažiavo, patikrino, kad ne. Pašnekėjome, kad pareiškimai – ne apie sūnų, o apie įžeistą mamytę, ir visi gražiai išsiskirstėme neribotam laikui. Mes einame savo užtarnautų ir skirtų atostogų, kurių, beje, piktybiškai vasarą neturėjome. Ramiai leisime laiką“, – socialiniame tinkle kalbėjo V. Siegel sutuoktinis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tuuoj ji pasismaugs iš pykčio

tuuoj ji pasismaugs iš pykčio portretas
Rodykite vaikams PIŠ numylėtą Bartoševičių

to nuomone

to nuomone portretas
Pirma, gal pasidomėk kas vyksta - teismas nustatė abiems tėvams po lygiai bendrauti su vaiku, tai toji moteris reikalavo, kad tėvui sumažintų bendravimo laiką. Ir kaip gyrėsi, kad laimėjo? Iš tikrųjų ji jau vaiko nemaitino? Tai va, situacija tokia. Pradeda aiškėti, kad tai norima atskirti vaiką nuo tėvo. O tai jau vaiko teisių pažeidimas. Manau, kad specialistai tai įvertins.

nuomone

nuomone portretas
Nesu saliskas, bet susidare tokia situacija kad vaikai pastoviai psichologiskai traumuojami. Siuo atveju geriausia butu is ju vaikus atimti nes abu tevai akyvaizdziai socialiai neatsakingi, ypac motina kuri net nebunant specialistu matosi kad yra gerokai paciuozusi.
VISI KOMENTARAI 93

Galerijos

Daugiau straipsnių