Pereiti į pagrindinį turinį

Vagilės žodžiai teisme: Kaunas - vafliai

2011-06-08 16:40
Vagilės žodžiai teisme: Kaunas - vafliai
Vagilės žodžiai teisme: Kaunas - vafliai / Ingos Juodytės nuotr.

Gegužės pabaigoje viename Kaune esančiame prekybos centre buvo sulaikytos dvi moterys, kurios pasikėsino pagrobti 17 vienetų kavos pakelių „Paulig Classic“ už 365,33 Lt.

Prekybos salėje susidėjusios į rankines kavos pakelius, moterys išėjo pro kasas nesumokėjusios, tačiau buvo sulaikytos apsaugos darbuotojų ir pristatytos į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Dainavos policijos komisariatą, kur nustatyta, kad tai Vilniaus miesto gyventojos I.N., gimusi 1984 m., ir J.S., gimusi 1986 m.

Kadangi nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės buvo aiškios, o baudžiamoji byla dėl tokios veikos padarymo turi būti nagrinėjama apylinkės teisme, prokuroras, vadovaudamasis Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso 426 ir 427 str., be to, atsižvelgiant į sulaikytų moterų asmenybes charakterizuojančius duomenis, nusprendė užbaigti baudžiamąją bylą pagreitinto proceso tvarka.

Antrą dieną nuo nusikalstamos veikos padarymo dienos prokuroras su pareiškimu dėl bylos nagrinėjimo pagreitinto proceso tvarka kreipėsi į Kauno miesto apylinkės teismą, kuriame tą pačią dieną buvo išnagrinėta baudžiamoji byla ir paskelbtas nuosprendis.

Nuosprendžiu I.N., gimusiai 1984 m., pasikėsinusiai pagrobti 7 vienetus kavos pakelių, turinčiai, tačiau neauginančiai mažametės dukros, teistai 8 kartus (5 kartus už vagystes, 2 kartus už narkotinių medžiagų disponavimą ir 1 kartą už elektroninės mokėjimo priemonės panaudojimą, be to, šiuo metu yra atliekamas ikiteisminis tyrimas Vilniuje) buvo paskirta 30 parų arešto bausmė, o J.S., pasikėsinusiai pagrobti 10 pakelių kavos, teistai 5 kartus (už vagystes, be tp, šiuo metu yra atliekami 3 ikiteisminiai tyrimai Vilniuje), taip pat paskirta 30 parų arešto bausmė.

Teismo posėdžio metu paklausta J.S. dėl pasikėsinto pagrobti kavos kiekio, atsakė „...daugiau netilpo į rankinę“. I.N. teismo salėje elgėsi įžūliai, įteikiant paskelbtą teismo nuosprendį numetė jį ant žemės, o išvedama iš teismo salės kelis kartus sakė „...Kaunas - vafliai“. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų