Vaiko teisių tarnyba sureagavo į žiaurų smurtą prieš 16-metę: mūsų praktikoje – tai neeilinis įvykis

  • Teksto dydis:

Tarnybos pripažįsta, kad jei ne auksinės minutės, kai atvažiavo liudytojų iškviesta greitoji, maždaug valandą miške ant sniego išgulėjusi, sudaužyta, atšalusi ir jau nesąmoninga paauglė buvo visai prie mirties. Jos kūno temperatūra siekė vos 34 laipsnius. Nors visi įtariamieji sulaikyti, dėl sveikatos nukentėjusi 16-metė iki šiol neapklausta. Panevėžyje visai mokyklos bendruomenei telkiama psichologų pagalba, pasakojama LNK reportaže.

Pareigūnai informavo, kad mergaitės būklė yra stabili. Pavojus gyvybei negresia. Nukentėjusioji dėl sveikatos iki šiol lieka neapklausta, bet pareigūnai įtariamuosius sulaikė dar tą patį vakarą. Po nusikaltimo kompanija buvo spėjusi išsivažinėti pakeleivingais automobiliais. 

„Įtariamieji buvo pasišalinę iš įvykio vietos. Vėliau jie sulaikyti Panevėžio mieste įvairiose vietose, kurių nekomentuosiu“, – sakė Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos viršininkas Orlandas Butkus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Sunku paaiškinti jaunimėlio iš Panevėžio laisvalaikio formą. Žvarbų savaitgalį laistyti alkoholiu už keliolikos kilometrų nuo miesto miško pavėsinėje, esančioje netoli užšalusio karjero.

„Šiuo metu dar sunku tiksliai atsakyti, kas įvyko. Kaip minėjau, įtariamųjų iš viso yra penki. Jie visi yra apklausti. Yra nurodomos tam tikros aplinkybės, kurios tyrimo metu bus patikrintos“, – komentavo Panevėžio apygardos vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis.

Pasak pareigūnų, auka ir visi penki įtariamieji – dauguma nepilnamečiai. Viena irgi iš jų paauglė – pažįstami. Yra moksleivių, yra teistų. Koks kurio indėlis luošinant šešiolikmetę, pareigūnai aiškinasi.

Mūsų praktikoje tai – neeilinis įvykis.

„Po kruopelytę, po kruopelytę – ir susirinkome visą informaciją. Išsiaiškinome ir buvo sulaikyti visi, kurie dalyvavo 100 procentų“, – teigė O. Butkus.

Teigiama, kad nepilnametė buvo mušama, spardoma, smurtui naudoti daiktai.

„Pagal pirminius duomenis, sveikatos sutrikdymas galimai bus sunkus. Sužalojimai yra pakankamai rimti ir daugybiniai“, –  pranešė D. Skrebiškis.

Dėl žvėriško smurto sureagavo ir Vaiko teisių tarnyba, ir Švietimo skyrius.

„Mūsų praktikoje tai – neeilinis įvykis“, – sakė tarnybos atstovė.

„Iš pat ryto atėję į darbą išsiuntėme užklausas į mokyklas. Vienam, kitam dar paskambinome, gal jie ką nors žino, kokie tie vaikai“, – sakė Panevėžio švietimo skyriaus vedėja Silvija Sėrikovienė. 

Kadangi auka ir beveik visi įtariamieji – moksleiviai, mokyklose ruošiamasi telkti psichologų pagalbą.

„Pirmiausiai tai – pagalba visai mokyklos bendruomenei. Tiek klasėms, tiek tėveliams, tiek mokyklos darbuotojams“, – dėstė Panevėžio švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Audronė Bagdanskienė.

Iš penkių įtariamųjų teismas leido suimti tris. Du likę, tarp jų ir nepilnametė mergaitė, gavo švelnesnes kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaiku teises zino ka daro...

vaiku teises zino ka daro... portretas
kekviena diena pasakoja kaip tevus ir mokytojus duxint...

jurbarko baxurelis is dziaugsmo rankutemis trina

jurbarko baxurelis is dziaugsmo rankutemis trina portretas
nasha skola.... busimi musu politines partijos rekrutai treniruojasi...

Anonimas

Anonimas portretas
panasu Jurbarko variantas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių