Ambasada: Vengrijoje sulaikytas pabėgėlius iš Sirijos vežęs asmuo – ne lietuvis

  • Teksto dydis:

Lietuvos ambasada teigia, kad Vengrijos policija paskelbė netikslią informaciją, esą sulaikytas pabėgėlius iš Sirijos vežęs asmuo yra Lietuvos pilietis. Diplomatų teigimu, įtariamasis yra pilietybės neturintis Latvijos gyventojas.

„Mes patikrinome per gyventojų registrą, šis pilietis yra ne Lietuvos pilietis. Susisiekėme su latviais, tai yra pilietybės neturintis asmuo, kuris gyvena Latvijoje“,- BNS telefonu iš Budapešto sakė ambasados atstovė Vaida Stankevičienė.

Asmuo buvo sulaikytas penktadienį, tyrimą atlieka Budapešto policija. 12 sirų buvo vežami Vokietijos link, teigia policija.

Į Europos Sąjungą (ES) siekiančių patekti migrantų maršrutas driekiasi nuo Turkijos per jūrą į Graikiją, iš ten į Makedoniją, Serbiją ir Vengriją bei toliau į turtingesnes Europos šalis.

Siekdama pažaboti imigrantų srautą, Vengrija pasienyje su Serbija įrengė spygliuotos vielos užtvarą.

Vien šiais metais į ES atvyko apie 300 tūkst. migrantų. Aptarti krizę rugsėjo 14 dieną Briuselyje rengiamas neeilinis Europos Sąjungos vidaus reikalų ministrų susitikimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pypenas

pypenas portretas
Lietuviai visada sugeba pasižymėti,kokia vldžia tokia tauta....?????

Makulatura

Makulatura portretas
Kokia to lietuvio pavarde?!

nu ką

nu ką portretas
Vienintėlė išeitis tai užmušt šitą žmonių kontrabandistą ir valstybės išdaviką .Teroristų bendrininką.Toks nevertas gyvenimo .Paviešinkit padlos nuotrauką ir pavardė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių