Vieno brolio kelionę nutraukė mirtis, kito – policijos pareigūnai

  • Teksto dydis:

Vieno brolio kelionę nutraukė mirtis, kito – policijos pareigūnai – taip policija kalba apie spalio pabaigoje Šalčininkų rajone vykusias įnirtingas vogtu automobiliu sprukusio vyro gaudynes. Jaunas vyras dieną prieš gaudynes skaudžioje avarijoje neteko brolio, kai Juršiškių kaime automobiliu važiavę ir į medį atsitrenkę žuvo trys žmonės, pasakojama LNK reportaže.

Šalčininkų rajone policijos pareigūnai ant kelio metė priverstinio stabdymo priemonę – vadinamąjį ežį. Tai – palyginti retai naudojama priemonė, anot policijos, tik išskirtiniais atvejais, kai bėglio sustabdyti kitais būdais nepavyksta arba kai toks stabdymas kelia pavojų gyventojams ar kitiems eismo dalyviams. Po akimirkos jį pervažiavo automobilis.

„Pradurtas priekinis ratas, tačiau nestoja“, – sakė policijos pareigūnas.

Su tuščiu ratu ilgai nevažiuosi, tad pareigūnai vairuotoją stabdė toliau. Vairuotojas vis išvažiuodavo į priešingo eismo juostą, blokavo policijos automobilius, kol galiausiai, užgesus varikliui, jo automobilis sustojo.

„Lipam, lipam! Lipam iš mašinos. Lipam, gulam“, – sakė policijos pareigūnas.

Policijos pareigūnus pribloškė vairuotojo elgesys. Bevairuodamas 24 metų vyras paleido vairą ir perlipo ant galinės sėdynės, nors automobilyje daugiau nieko nebuvo. Kodėl jam kilo tokia mintis paaiškėjo sulaikius – vogtą automobilį jis vairavo visiškai girtas. Į alkoholio matuoklį vyras įpūtė daugiau kaip tris promiles. Be to, keliasdešimt kartų baustas vyras niekada teisės vairuoti ir neturėjo.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Policija praneša, kad jaunas vyras dieną prieš šį sulaikymą neteko brolio. Tose pačiose Dainavos apylinkėse Juršiškių kaime įvyko visą Lietuvą sukrėtusi nelaimė – spalio 28 dienos rytą žmonių pilnas „Audi“ automobilis trenkėsi į medį. Trys žmonės buvo sužeisti, o dar trys žuvo. Visi važiavę automobiliu – gerai žinomi policijai dėl nusikaltimų ar teisės pažeidimų.

Automobilį pavogusiam, nuo policijos bėgusiam ir dar girtam prie vairo sėdusiam Juršiškių kaimo gyventojui gresia baudžiamoji atsakomybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių