Vietoje nuteisto brolio dvynio Lietuvos pilietis kalintas pusantrų metų

Vietoje brolio dvynio padaryto nusikaltimo Belgijoje nuteistas Lietuvos pilietis kalintas pusantrų metų, jis nesėkmingai bandė prisiteisti 100 tūkst. eurų kompensaciją iš Lietuvos, skelbia naujienų portalas delfi.lt.

Aprašytoje istorijoje teigiama, kad Belgijos teismas už juvelyrinės parduotuvės apiplėšimą kartu su dviem bendrais nuteisė Nikolajų, tačiau į Lietuvą atlikti septynerių metų bausmės atvežtas jo brolis Aleksandras. Vyras į laisvę paleistas lygtinai po pusantrų metų kalinimo Alytaus ir Vilniaus pataisos namuose, kaip Nikolajus, nors nuolat tvirtino, kad nėra nuteistasis ir tai siekė įrodyti teisme. Vyro teiginius patvirtino ir Migracijos pareigūnų patikrinti pirštų antspaudai.

Pavardės prašęs neskelbti Nikolajus portalui tvirtino, kad jis Belgijoje buvo sulaikytas, kai kreipėsi į policiją, nes nurodė praradęs visus asmens dokumentus. Jis teigė nesulaukęs vertėjo ir pasirašęs viską, kas jam buvo pateikta, ir tik atsidūręs Lietuvoje vyras sako supratęs savo padėtį.

Teisingumo ministerija, Vilniaus pataisos namai atsakomybės neįžvelgia sakydamos, kad vien aplinkybė, jog teismo nuosprendžiu buvo nuteistas Nikolajus, tačiau bausmę atliko Aleksandras, „nepagrindžia, jog šiuo atveju buvo visos civilinės atsakomybės sąlygos“. Ministerija tvirtina, kad situaciją gali išspręsti tik Belgijos institucijos, perdavusios Nikolajų Lietuvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių