Stambus laimikis: vilkike muitininkai aptiko beveik pusės milijono eurų vertės kontrabandą

  • Teksto dydis:

Praėjusio penktadienio, sausio 29-osios, vakarą Raigardo muitinės pareigūnai iš Baltarusijos įvažiavusiame vilkike aptiko slėptuvę su maždaug 100 tūkst. pakelių cigarečių. Vilkiko vairuotojas suimtas mėnesiui.

Apie 17 val. į Raigardo kelio postą vilkiku „Renault“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis muitinės pareigūnams teigė važiuojantis tuščiomis – vykstantis į Lietuvą paimti autodetalių krovinio.

Tačiau vilkiko puspriekabę apžiūrėjusiems muitininkams kilo įtarimų, kad ten, atitvėrus dalį puspriekabės papildoma sienele, gali būti įrengta slėptuvė. Detalaus tikrinimo metu priekinėje puspriekabės dalyje išties aptikta slėptuvė, kurioje rasta apie 100 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Korona Super Slim“ ir „NZ Gold“. Nelegalių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – apie 466 tūkst. eurų.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas, Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Sekmadienį Kauno apylinkės teismo sprendimu vairuotojas suimtas mėnesiui, jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Tai jau trečias stambus rūkalų kontrabandos sulaikymas šiemet Lietuvos muitinėje. Sausio 1 d. Kybartuose, iš Rusijos įvažiavusio traukinio prekiniame vagone rastos slėptuvės su 135 tūkst. pakelių cigarečių. O sausio 8 d. Medininkuose 152 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių aptikta paslėptos po 19 tonų svogūnų priedangos kroviniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Einasau

Einasau portretas
Iki 8rių metų... Jau geriau būtų vežęs kažką kitą :D

fe

fe portretas
gaila zmoniu

Anonimas

Anonimas portretas
Kur jie deda tas cigaretes, transporta ir t.t. Ar kas kontroliuoja?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių