Vilnietis Lietuvoje įkliuvo su tą pačią dieną Vokietijoje pavogtu automobiliu

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo Vilniaus gyventojas, vairavęs Vokietijoje pavogtą naują lengvąjį automobilį. Nustatyta, kad šios transporto priemonės paieška užsienyje buvo paskelbta tą pačią dieną, kai ją sulaikė Lietuvos pasieniečiai.

Penktadienį Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai kelyje Suvalkai-Marijampolė, ties Salaperaugio kaimu, patikrinti sustabdė į Lietuvą iš Lenkijos ką tik įvažiavusį automobilį „Mercedes Benz E200“, registruotą Vokietijoje.

Automobilį vairavo 61-erių Vilniaus gyventojas.

Patikros metu vyro pateikti asmens dokumentai buvo nepriekaištingi, tačiau VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė vos prieš keturis mėnesius pagamintas naujutėlis automobilis.

Pasieniečiai netruko išsiaiškinti, šios transporto priemonės kaip pavogtos ar neteisėtai nusavintos, paiešką tą pačią dieną, penktadienį, paskelbė Vokietijos policija.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vilnietis po apklausos uždarytas į areštinę. „Mercedes Benz“ laikinai saugomas Kalvarijos užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių