Per parą į Lietuvą neįleista devyniolika migrantų: prieš marokietį panaudotas tarnybinis šuo

  • Teksto dydis:

Pastarąją parą pasieniečiai neleido iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai patekti devyniolikai migrantų, pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Anot pranešimo, toliau tęsiasi ramybė Latvijoje – šios šalies pareigūnai bandymų nelegaliai atvykti iš Baltarusijos nefiksavo šešias paras iš eilės. Lenkijos sienos apsauga neįsileido keturiolikos migrantų.

Sekmadienio naktį Vilniaus rajone sulaikytas marokietis, kurį vėliau pareigūnai grąžino į Baltarusiją.

Anot VSAT, patruliavusių pasieniečių pastebėtas įtartinas asmuo nepakluso aiškiai išreikštiems reikalavimams sustoti, mėgino slėptis tamsoje, o vėliau ir bėgti. Sulaikomas jis pasipriešino pareigūnams, tad buvo panaudotas tarnybinis šuo. Paaiškėjo, kad pažeidėjas yra Maroko pilietis. Į Lietuvą iš Baltarusijos jis pėsčiomis atėjo neleistinoje vietoje.

Užsienietį apžiūrėję medikai konstatavo, kad pavojaus vyro sveikatai nėra. Tą pačią dieną jis grąžintas į Baltarusiją.

Sekmadienį prieš vidurdienį VSAT oficialiai gavo informaciją, jog keturiems užsieniečiams taikytinos Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) laikinosios apsaugos priemonės. Apie tai informuoti tarnybos padaliniai, vykdantys fizinę sienos apsaugą. Jie įpareigoti vykdyti EŽTT sprendimą tuo atveju, jei jame minimi asmenys būtų sulaikyti Lietuvoje.

Pirmadienio ryto duomenimis, VSAT apie tokių asmenų buvimą Lietuvos teritorijoje informacijos neturėjo.

Tarnyba taip pat pranešė, kad sekmadienį vizualiai fiksuotas Baltarusijos sraigtasparnio skrydis savo šalies teritorijoje palei valstybės sieną su Lietuva.

Naktį ties Šalčininkų rajonu Baltarusijos pusėje iššautos dvi signalinės raketos.

Iš viso šiemet pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neįleido 1329  neteisėtų migrantų. Pernai nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą neįleista dar per 8,1 tūkst. Kai kurie jų į šalį patekti bandė ne po vieną kartą.

Pernai iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Meluoja. Lietuvos Respublikos karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Kauno teisėsauga, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys.

Reksas

Reksas portretas
Tukstancius tansuagymiu seria lietuviai- kodel neisgruda atgal i baltarusija dykaduoniu?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių