Penktą parą iš eilės į Lietuvą nebandė patekti neteisėti migrantai

  • Teksto dydis:

Penktą parą iš eilės pasieniečiams neteko apgręžti neteisėtai iš Baltarusijos į Lietuvą bandančių patekti migrantų, trečiadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Kaip nurodo pasieniečiai, tokios trukmės nulinė pauzė nuo praėjusių metų rugpjūčio, kai buvo pradėta taikyti apgręžimo politika, Lietuvos pasienyje fiksuojama pirmą kartą.

Po dviejų savaičių pertraukos, VSAT duomenimis, neteisėti migrantai iš Baltarusijos pasirodė pasienyje su Latvija – antradienį Latvijos pasieniečiai apgręžė keturi tokius užsieniečius.

Į Lenkiją pirmadienį iš Baltarusijos brovėsi 39 neteisėti migrantai.

Iš viso šiemet pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neleido patekti 1348 neteisėtiems migrantams.

Pernai nuo rugpjūčio 3 dienos, kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106.

Sienos kontrolė toliau vykdoma sustiprintu režimu.

Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų pasienyje su Lietuva organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebalbasius

Nebalbasius portretas
Lokosius nepraleidzia babaju, nes nori ,kad sankcijas nuimtu europos sajunga. Balbasas chitras mato,kad putkinas pralosineja kara, ir pigiu duju ,naftos nebrgaus is moskovitu. Supranta ,kad tik eurosajunga atsaukdama suvarzymus gali pagelbeti ir sukurti gerove bielorusams!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių