VTEK: Lietuvos vyriausioji archyvarė K. Ramonienė veikė interesų konflikte

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad Lietuvos vyriausioji archyvarė Kristina Ramonienė veikė interesų konflikto situacijoje, kai už vykdytas funkcijas pasiskyrė sau priemokas. Tokiais veiksmais ji pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo (VPIDĮ) reikalavimus kilus interesų konfliktui nusišalinti.

VTEK nustatė, kad, K. Ramonienė pasirašė tris įsakymus skirti sau priemokas už Europos Sąjungos lėšomis finansuojamo Lietuvos vyriausiojo archyvaro tarnybos projekto „Elektroninės paslaugos EAIS „Skaitmeninė skaitykla“ sukūrimas“ priežiūros komitete vykdytas narės funkcijas. Šiuo atveju Lietuvos vyriausioji archyvarė privalėjo nusišalinti Vyriausybei, tačiau tiriant negauta duomenų, kad ji būtų ėmusis tokių veiksmų.

VTEK vertinimu, pasirašiusi su savo privačiais interesais susijusius įsakymus, K. Ramonienė pateko į tiesioginį ir akivaizdų interesų konfliktą. Pažymėtina, kad VTEK vertino Lietuvos vyriausiosios archyvarės veiksmų šioje situacijoje atitiktį VPIDĮ nuostatoms, bet ne jos pasirašytų įsakymų teisėtumą.

Atsižvelgusi į tiriant nustatytas aplinkybes, VTEK siūlo Vyriausybei svarstyti K. Ramonienės tarnybinės atsakomybės klausimą.

Tyrimas atliktas gautos informacijos pagrindu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažkas

Kažkas portretas
vis dėlto išdrįso pasakyti, kad karalius nuogas. Apart lėšų savinimosi archyvarė visiškos nekompetencijos pavyzdys. Pasisekė pagaliau archyvams ir skaitytojams, kad šios lobistės čia daugiau nebus.

tai

tai portretas
įdomu, kokiai partijai ji priklauso. Archyvistai tyli suraukę su.....nes
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių