Zarasiškis dėl pasikėsinimo nužudyti už grotų praleis septynerius metus

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismas antradienį pranešė nuteisęs dvidešimtmetį zarasiškį dėl neteisėto įsibrovimo į svetimą būstą ir pasikėsinimo nužudyti moterį bei skyręs jam septynerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Teismas taip pat priteisė iš vyro, įvardijamo inicialais D. P., 7 tūkst. eurų turtinės ir neturtinės žalos nukentėjusiajai.

Teismas nustatė, kad jaunuolis 2022 metais, ankstyvą liepos 16-osios rytą, įsibrovė į nukentėjusios moters namus Zarasuose ir puolė badyti ją peiliu. Užpuolikas dūrė moteriai ne mažiau kaip 17 kartų į gyvybiškai svarbias kūno vietas – kaklą, krūtinę.

Tik tada, kai nukentėjusioji nustojo priešintis ir apsimetė mirusia, užpuolikas pasišalino iš jos namų. Vėliau paaiškėjo, kad kaltinamasis pažinojo nukentėjusiąją iš matymo.

Kaltinamasis neneigė neteisėtai įsibrovęs į moters namą, tačiau pasikėsinimą nužudyti itin žiauriai teismas perkvalifikavo į pasikėsinimą nužudyti.

„Teisėjų kolegija, išanalizavusi byloje surinktus įrodymus (...), daro išvadą, kad D. P. veika pasikėsinus nužudyti yra įrodyta, tačiau nenustatyta veiką kvalifikuojanti aplinkybė „itin žiauriai“, – pranešime sakė teisėjų kolegijos pirmininkė teisėja Daina Vaidachavičienė.

Teismas atkreipė dėmesį, kad D. P. jau nuo paauglystės turėjo polinkį smurtauti, augo probleminėje šeimoje, dėl tėvų nepriežiūros buvo laikinai patalpintas į vaikų globos namus, o nukentėjusioji buvo socialinė darbuotoja ir žinojo apie šiai šeimai teikiamas socialines paslaugas.

Nors kaltinamasis negalėjo paaiškinti savo nusikalstamo elgesio motyvų, teismas priėjo prie išvados, kad D. P. jautė neapykantą nukentėjusiajai kaip socialinei darbuotojai. Todėl jis po ilgalaikės abstinencijos, būdamas girtas ir nekontroliuodamas savo elgesio ir veiksmų, impulsyviai įsibrovė į nukentėjusiosios namą ir bandė atimti jai gyvybę, teigiama pranešime.

Kaltinamojo atsakomybę lengvina tai, kad jis pripažino savo kaltę, atsiprašė nukentėjusiosios dar ikiteisminio tyrimo metu, taip pat sakydamas teisme baigiamąjį žodį. Tai, teismo įsitikinimu, rodo, kad jis supranta savo elgesio pasekmes, yra kritiškas sau. D. P. atsakomybę sunkina tai, kad nusikalto apsvaigęs nuo alkoholio, ir ši aplinkybė turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danutė

Danutė portretas
Galimai, šitą nusikaltimą tyrė ne Zarasų PK tyrėjai,kad byla buvo perduota teismui. Mano namą padegė pačiam vidurnakty, man esant name. Buvo pradėtas tyrimas dėl turto sunaikinimo ypatingai pavojingu būdu,be pasikėsinimo į mano gyvybę,nors prie durų buvo rastas ir durklas. Tyrimas buvo vilkinamas,apklausiami žmonės,kurie čia negyvena. Dabar aiškiai pasimatė,kas ta padegimą užsakė,kad liktų visas sklypas prie ežero,o ne pusė. Todėl ir padegejai buvo pilnai apsaugoti,netiriant,vilkinant. Sodyba toliau buvo naikinama,bet jau su policijos pagalba. Štai ir turim tokius rezultatus,kad moterys užpuldinėjamos namuose. Tokia padėtis Zarasų rajone.

Komentaras

Komentaras   portretas
Peiliu užpuola moterį namuose,bado peiliu(17 dūrių), tai nėra itin žiauriu būdu?Keista. Ir dar buvo girtas,tai sunkinanti aplinkybė. Atgailauti tokie moka. Materialinė ir moralinė žala tik7 tūkstančiai? Psichologinė trauma isliks visam gyvenimui. Sužeidimai gali bet kada atsiliepti sveikatai.

cypen iki gyvos galvos

cypen iki gyvos galvos portretas
Tai kad bado veidą ,galvą,smūgiuoja į į krūtinę-nežiauru?Ar labai faina?teisusiems...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių