Pereiti į pagrindinį turinį

50 dalykų, kurių galbūt nežinojote apie „Red Hot Chili Peppers“

2012-01-27 20:02
50 dalykų, kurių galbūt nežinojote apie „Red Hot Chili Peppers“
50 dalykų, kurių galbūt nežinojote apie „Red Hot Chili Peppers“ / Scanpix nuotr.

Praėjusių metų pradžioje bene geriausia žinia Lietuvos muzikos gerbėjams tapo pranešimas apie vasarą į mūsų šalį atvykstančius JAV rokerius „Red Hot Chili Peppers“.

Bilietai į jų pasirodymus pradėti šluoti akimirksniu, tad organizatoriams teko pasistengti ir suorganizuoti dar papildomų vietų. Taigi, dar galite nepraleisti šanso pamatyti įspūdingiausiu metų šou žadančio tapti koncerto.

Šie metai grupei „Red Hot Chili Peppers“ vyrukams, ko gero, labiausiai įsimins ne kelione į Lietuvą, o išskirtiniu pagerbimu Rokenrolo šlovės muziejuje. Jie šiame muziejuje atsidurs kartu su „Guns N‘ Roses“ ir „Beastie Boys“.

Siūlome kiek kitu kampu pažvelgti į šią išskirtinę ir Lietuvoje itin mėgstamą grupę – jūsų dėmesiui 50 faktų, kuriuose atsispindės įvairiausi „Red Hot Chili Peppers“ veiklos aspektai.

Pirmasis grupės pavadinimas buvo “Tony Flow And The Miraculously Majestic Masters Of Mayhem”. Pirmuoju jų koncertu tapo pasirodymas Kalifornijos “Rhythm Lounge” scenoje – tąkart jų klausėsi maždaug 30 žmonių “minia” ir jie apšildė projektą “Gary and Neighbor's Voices”.

Naujasis gitaristas Joshas Klinghofferis yra grojęs su daugybę kitų muzikantų. Be savo paties kolektyvo “The Bicycle Thief”, jis yra talkinęs tokiems atlikėjams kaip PJ Harvey, Tricky, Warpaint ir Gnarls Barkley.

Flea – dar žinomas kaip Michael Peter Balzary – yra pasirodęs daugybėje filmų, tarp kurių – “Back To The Future” (2 ir 3 dalys), “Fear And Loathing In Las Vegas” bei “Suburbia”.

Anthony Kiedis vaidina ginklais besisvaidantį vyruką klasikiniame Patrick’o Swayze’o / Keanu Reeveso filme “Point Break”.

Flea yra aktyvus bėgikas – praėjusių metų kovą jis įveikė Los Andželo maratoną, taip prisidėdamas prie pinigų rinkimo Silverlake muzikos konservatorijai. Besiruošdamas bėgimui jis pasirodė ir “Runner’s World” rubrikoje.

2001-aisiais metais Flea Los Andžele įkūrė pelno nesiekiančią Silverlake muzikos konservatoriją, kuri nepasiturintiems bet talentingiems vaikams suteikia instrumentus bei muzikos pamokas.

Joshas Klinghofferis prisidėjo prie naujo “Jane's Addiction” bosisto Erico Avery solinio albumo.

Visa grupė yra pasirodžiusi populiariame animaciniame seriale “Simpsonai”. Epizode “Krusty Gets Cancelled” jie dėvėdami tik trumpikes atlieka dainą “Give It Away”.

Grupės vokalistas Anthony Kiedis juokavo, kad priežastis, dėl ko jie atliko Stevie Wonderio dainos “Superstition” koverį, buvo tokia, jog kitas pasirinkimas būtų buvęs “New Kids On The Block” darbas “Hanging Tough”.

Merginų grupės “All Saints” atliktame “Red Hot Chili Peppers” hito “Under The Bridge” koveryje gitara grojo žymus britų muzikantas Richardas Hawley.

Buvęs grupės būgnininkas Cliffas Martinezas (grojęs albume “Freaky Styley”) šiuo metu yra filmų muzikos kūrėjas, parašęs temas kino juostoms “Traffic”, “Solaris” ir kt.

Flea turi du vaikus: Clara nuo pirmos žmonos Loeshos Zeivar ir Sunny Bebop su dabartine partnere Frankie Rayder. Pastaroji pati yra buvusi grupės “The Tints” narė.

Buvęs “RHCP” gitaristas Johnas Frusciante yra Flea sūnaus Sunny krikštatėvis.

Anthony Kiedis greta grupės veiklos taip pat kuria scenarijų serialui, kuris turėtų remtis jo vaikystės metais, prabėgusiais Los Andžele.

Nuo 2008-ųjų metų Anthony Kiedis yra uolus veganas. Jis taip pat reguliariai praktikuoja Vipasanos meditaciją ir yra Kabalos pasekėjas.

Dainos “Knock Me Down”, “My Lovely Man” ir “Dosed” buvo parašytos kaip pagerbimas pirmajam grupės gitaristui Hilleliui Slovakui.

Flea užaugo su alkoholio liūne skendėjusiu patėviu, kuris galiausiai įsivėlė į susišaudymus su policija.

Anthony Kiedis tėvas buvo prekiautojas narkotikais ir su šiuo įpročiu supažindino sūnų. Be to, jis pasistengė, kad Anthony prarastų nekaltybę su jo paties 18-mete mergina.

Anthony Kiedis, Flea ir John Frusciante – visi jie yra Los Andželo “Lakers” gerbėjai.

Chadas Smithas padeda visai eilei labdaringų organizacijų, tarp kurių – “Surfer’s Healing”, “MusiCares” ir “Children’s Hospitals”.

Chadas Smithas taip pat groja instrumentinėje funk roko grupėje, pavadintoje “Chad Smith's Bombastic Meatbats”.

Johnas Frusciante kartu su Flea ir “Jane’s Addiction” būgnininku Stephen’u Perksin’u kartu grojo grupėje “The Three Amoebas”.

Albumo “Stadium Arcadium” koverį sukūrė Stornas Thorgersonas – grafikos dizaineris, išgarsėjęs dėl savo darbų su grupėmis “Pink Floyd”, “T Rex” ir “The Mars Volta”. Visgi, grupė atsisakė šio kūrėjo idėjų ir patys pasirūpino meniniu apipavidalinimu, kurį pats dizaineris vėliau sukritikavo.

2008 m. Anthony Kiedis buvo ištrinktas seksualiausiu gyvu vegetaru. Tarp moterų tais pačiais metais “PETA” pagerbė britę Leoną Lewis.

Neseniai atliktoje “Contact Music” apklausoje Flea užėmė antrąją vietą tarp geriausių visų laikų bosistų, į priekį praleisdamas tik velionį “The Who” narį Johną Entwistle'ą.

Daina “Desecration Smile” yra įkvėpta Anthony Kiedis ir jo žmonos santykių.

Jis ne tik virpina savo gitarą kaip tinkamas. Muzikos teorijos, kompozicijos ir džiazo specialybes Flea studijavo Pietų Karolinos universitete.

“Out In LA” yra pirmoji daina, kurią grupės nariai parašė kartu.

Grupės dainoje “Warlocks” klavineto partiją atliko velionis soul muzikos atlikėjas Billy Prestonas.

Būgnininkas Chadas Smithas lazdelėmis yra mušęs su daugeliu kitų muzikantų, tarp kurių - Glenn Hughes, John Fogerty, Dixie Chicks, Paul Oakenfold, Kid Rock ir George Clinton.

Anthony Kiedis dainą “Venice Queen” parašė apie nuo vėžio mirusią Gloria Scott, kuri rūpinosi nuo narkotikų priklausomų žmonių gydymu.

Joshas Klinghofferis neseniai parašė ir atliko muzikinę temą dokumentinei juostai “Bob And The Monster”, kuri remiasi muzikanto / kovotojo prieš narkotikus Bobo Forresto gyvenimu.

Juostoje “Bob And The Monster” pasirodys ir Anthony Kiedis bei jo sūnus Everly.

Chadui Smithui labiausiai patinka krepšinio komanda “Detroit Pistons”. Jis taip pat yra didelis TV laidos “Saturday Night Live” gerbėjas.

Flea ir Dave'as Navarro kartu pasirodė Alanis Morissette kūrinyje “You Oughta Know”.

1989-aisiais metais po Virdžinijoje atliko koncerto Kiedis buvo apkaltintas dėl nepadoraus elgesio.

Po metų Floridoje “MTV’s Spring Break” filmavimų metu Flea ir Chadas Smithas vėl įsivėlė į problemas dėl nepadoraus elgesio, kai nušokę nuo scenos užsipuolė vieną iš žiūrovių.

Nors daug kas mano, kad grupės daina “Tearjerker” buvo parašyta apie merginą, tikrasis jos įkvėpėjas buvo Kurtas Cobainas.

Anthony Kiedis tėvas laiko naminį vilką, kurio vardas - Howlin' Wolf.

Pirmasis Johno Frusciante solinis albumas vadinosi “Niandra Lades and Usually Just a T Shirt” ir pasirodė 1994 metais.

Moteris, besislepianti po “Dani California” pavadinimu buvo... “kiekviena mergina, kurią sutikau savo gyvenime”, sakė vokalistas Anthony Kiedis.

Daina „Transcending“ pasakoja apie aktorių bei muzikantą Riverą Phoenixą.

Flea ir Riveras Phoenixas buvo draugai bei kartu leido laiką naktiniame klube „The Viper Club“ tą vakarą, kuomet su narkotikais turėjęs problemų Phoenixas mirė.

Sklando gandai, kad kūrinys „Emit Remmus“ yra įkvėptas dainininkės Mel C, su kuria Anthony Kiedis susitikinėjo.

Animacinio serialo „Simpsonai“ serijoje, kurioje pasirodo grupė, jos narių prašoma pakeisti dainos „Give It Away“ tekstą iš „What I’ve got, I’ve got to get and put it in you“ į „What I’d like, is I’d like to hug and kiss you“.

Kai kurie žmonės sako, jog Chadas Smithas labai panašus į Willą Ferrellą. Palyginimai buvo tokie dažni, jog 2009-aisiais metais pasirodęs Conano O'Brieno laidoje „The Tonight Show“ jis net užsidėjo marškinėlius su užrašu „I am not Will Ferrell“.

Johnas Frusciante sukūrė muziką kontraversiškam Vincent Gallo filmui „The Brown Bunny“.

Manoma, kad Anthony Kiedis susitikinėjo ir su dainininke Sinead O’Connor, tačiau ji paliko jį parašiusi tik atsisveikinimo žinutę. „I Could Have Lied“ – daina, kuri, kaip teigiama, parašyta apie ją, nors pati Sinead neigia, kad jiedu išvis susitikinėjo.

„Red Hot Chili Peppers“ yra laimėję septynias „Grammy“ statulėles ir pardavę daugiau nei 60 milijonų albumų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų