A.Milerienė: „Eurovizijoje“ lietuviams dalyvauti verta

„Eurovizija“ jau žino pirmojo pusfinalio nugalėtojus. Po antrosios atrankos, kurią pradės lietuvaičių grupė „InCulto“, bus paskelbti visi finalininkai.

Ką apie Osle vykstantį 55-ąjį TV dainų konkursą ir jo favoritus mano 54-osios „Eurovizijos“ Maskvoje dalyvė, Airijai atstovavusi alytiškė būgnininkė Asta Milerienė.

- Asta, kaip vertini 2010 metų „Euroviziją“?
- Jei atvirai – šiemet nebuvau tarp konkursu aktyviai besidominčiųjų. Todėl sunku būtų komentuoti. Ką žinau gerai – tai Lietuvai atstovaujančius „Inculto“, o kadangi gyvenam Dubline - ir Airijos atstovus.

- Praėjusiais metais konkurso atranką Airijoje laimėjote su merginų roko grupe „Black Daisy“. Kas šiemet atstovauja airiams?
- Tai Niamh Kavanagh. 41 metų amžiaus dainininkė nėra „Eurovizijos“ naujokė. 1993 metais nugalėjo ne tik nacionaliniame, bet ir didžiajame konkurso finale, kuris tąsyk vyko Korke (Airija). Sakoma, kad N. Kavanagh daina „In your eyes“ taip ir liko viena gražiausių konkurse nugalėjusių baladžių.

- Kokią ateitį „Eurovizijoje“ prognozuoji „InCulto“ grupei?
- Kiek žinau, šiemet labai daug baladžių. Todėl tikėkimės, kad Lietuva tikrai neliks nepastebėta ramių, lėtų dainų kontekste.

- Ką manai apie mūsiškių kūrinį „Eastern European Funk“?
- Ši Jurgio Didžiulio ir jo kompanijos daina tikrai turi tam tikro šarmo...

- O kokia tavo nuomonė apie lietuvaičių konkurentus?
- Kitų favoritų neturiu, todėl, kaip kasmet, palaikysime lietuvaičius.

- Kas tau yra asmeniškai „Eurovizija“?
- Man, kaip muzikos atlikėjai, šis konkursas nėra tas, kuris keltų labai didelį susidomėjimą. Deja, pastaraisiais metais apie muziką „Eurovizijoje“ jau nebešnekama. Konkursas tampa šou reginiu.

- Ar lietuviams dar verta rodytis šiame šou?
- Jei kalbame apie šiuos metus, vienareikšmiai – taip. Juk „InCulto“ daina yra tai, ko reikia.

- O jeigu kalbame apie ateitį? Ar kada nors pati dar žengtum į „Eurovizijos“ sceną?
-  Kodėl gi ne, jei tik atsirastų įdomus pasiūlymas...

2009 metų „Eurovizijos“ konkurse Maskvoje (Rusija) buvusi „Airijos“ grupės narė, iš Dzūkijos sostinės kilusi būgnininkė Asta Mileriene su Sinead Mulvey ir „Black Daisy“ atstovavo Airijai.

Aukščiausią pasiekimą – šeštąją vietą – Lietuvai pelnė „LT United“, atlikęs skanduote vadinamą kūrinį „We Are The Winners“. Finale Atėnuose (Graikija) pasirodžiusiame Lietuvos roko scenos „žvaigždūnų“ sekstete dalyvavo alytiškis atlikėjas Eimantas Belickas. Užkulisiuose „LT United“ grupuotei talkino iš mūsų miesto kilęs garso režisierius Artūras Pugačiauskas.

Lietuvos nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje dalyvavo kol kas vienintelė alytiškių grupė – „Avenue“ su vokaliste Rimute Vaickelionyte. Dar viena alytiškė, kuri nors ir netiesiogiai, bet prisijungė prie alytiškių eurovizininkų „klubo“ – smuikininkė Diana Moisejenkaitė. Šiemet „InCulto“ grupei su pristatymo turu viešint Norvegijoje, Osle muziką studijuojanti Diana Lietuvos atstovams pritarė smuiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių