B. Obama renkasi kalakutą Padėkos dienai

Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama  trečiadienį, prieš Padėkos dieną, kai amerikiečiai per šventinę vakarienę suvalgys milijonus kalakutų, tradiciškai „suteikė malonę“ dviem šiems naminiams paukščiams.

„Sakoma, kad visas gyvenimas — tai antroji proga, - pasakė B.Obama žurnalistams, susirinkusiems Baltųjų rūmų Rožyne į šią kasmet rengiamą ceremoniją. - Šį lapkritį negalėčiau pritarti labiau“.

Simbolinis malonės suteikimas reiškia, kad tie du kalakutai, kuriems pasisekė, - Cobbleris ir jo dubleris Gobbleris - savo dienas baigs ne ant vakarienės stalo, o natūraliai, specialiai įrengtame aptvare pirmojo JAV prezidento George'o Washingtono rezidencijoje Maunt Vernone Virdžinijoje, netoli JAV sostinės.

Abu kalakutai yra 19 savaičių amžiaus ir sveria po maždaug 18 kilogramų.

Jų vardai buvo išrinkti iš tų, kuriuos pasiūlė pradinės mokyklos, be to, šiemet pirmą kartą paprastiems amerikiečiams balsavimu Baltųjų rūmų puslapyje „Facebook“ buvo leista išrinkti, kuris iš dviejų paukščių taps „2012-ųjų nacionaliniu Padėkos dienos kalakutu“.

„Amerikos žmonės tarė savo žodį ir šie paukščiai žengia į priekį“, - sakė B.Obama, ką tik grįžęs iš kelionės po Aziją. Jis paminėjo balsavimą socialinėje žiniasklaidoje ir savo 2012 metų perrinkimo kampanijos šūkį.


Šiame straipsnyje: Padėkos dienaBarackas Obama

NAUJAUSI KOMENTARAI

true

true portretas
Rinkis gaidi, labiausiai tinka
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių