Pereiti į pagrindinį turinį

Dainuojamosios poezijos festivalio vadovas: bardų projektams lieka trupiniai nuo pietų stalo

2010-10-15 14:34
Dainuojamosios poezijos festivalio vadovas: bardų projektams lieka trupiniai nuo pietų stalo
Dainuojamosios poezijos festivalio vadovas: bardų projektams lieka trupiniai nuo pietų stalo / INNA (Fotodiena.lt) nuotr.

Pagrindinė problema dainuojamosios poezijos renginių organizatoriams bei atlikėjams yra projektų finansavimas, teigia aštuntojo tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio "Tai - Aš" vadovas Juozas Žitkauskas.

"Pagrindinė problema yra projektų finansavimai, nes susidaro įspūdis, kad tai, kas atitenka dainuojamajai poezijai, yra trupinėliai, likę nuo normalaus pietų stalo. Matyt, vyrauja kažkieno požiūris, kad bardai gali nemokamai koncertuoti, jiems valgyti nereikia, ir kad dainuojamosios poezijos projektus galime organizuoti tiesiog už ačiū", - BNS sakė J.Žitkauskas.

Jis tvirtino, kad šiemet surengti festivalį buvo šiek tiek lengviau nei pernai, kai festivalis buvo pradėtas nesurinkus nė 10 tūkst. litų.

Šiemet ketinama surengti maždaug 24 koncertus. Festivalio metu, kaip pranešama, koncertai vyks visoje Lietuvoje bei Lenkijoje ir Latvijoje. Koncertus surengs daugiau nei 30 atlikėjų iš Lietuvos: Gediminas Storpirštis, Aidas Giniotis, Andrius Kaniava, Kostas Smoriginas, Giedrius Arbačiauskas, Vytautas V.Landsbergis, grupės "Stipriai kitaip", "Liūdni slibinai".

Taip pat į festivalį pristatyti savo kūrybos atvyksta apie 20 autorių ir atlikėjų iš 13 užsienio šalių būrys.

Spalio 23-iąją Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje, pasak J.Žitkausko, įvyks ypatingas koncertas. Septyni bardai savo populiariausias dainas, aranžuotas kompozitoriaus Andriaus Kulikausko, atliks kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru.

"Tokio dalyko nei Lietuvos bardų kultūroje, nei, manau, Lietuvos kamerinėje muzikoje nėra buvę. Tai mūsų festivalio "vinis", - sakė pašnekovas.

Šiemet geriausiam bardui bus įteikta ne tik Vytauto Kernagio vardo gitara, bet ir piniginė premija lietuvių poetui už jo indėlį į dainuojamąją poeziją.

"Tai - Aš" organizatorius sakė, kad festivalis turi savo žiūrovą, kuris laukia bardų koncertų.

"Žiūrint į publiką, į tuos žmones, atrodo, kad matome tuos pačius veidus - ne fiziškai tuos pačius, tačiau tokio paties giedrumo, žavesio, žingeidumo, romantiškai nusiteikusius. Jiems reikia kitokios muzikos, kitokio dainavimo, kitokio kultūrinio būvio, negu populiariojo, kasdieniško, kuriuo yra užkimštos visos pakampės", - tvirtino J.Žitkauskas.

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis "Tai - Aš" vyks spalio 19-24 dienomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų