Pereiti į pagrindinį turinį

Dinozaurai jau įžengė į Lietuvą ir kviečia susipažinti

2009-11-23 15:08
Dinozaurai jau įžengė į Lietuvą ir kviečia susipažinti
Dinozaurai jau įžengė į Lietuvą ir kviečia susipažinti / Organizatorių nuotr.

Jau rytoj Vilniaus prekybos ir pramogų sostinės „Akropolis“ sienas drebins aštriadančio Tiranozauro mažylio riaumojimas. Žiūrovai iš arti galės susipažinti su dinozauriuku - vienu iš projekto „Pasivaikščiojimas su dinozaurais“ dalyviu.

Tiranozauro mažylis bėgios, riaumos, bendraus su „Akropolio“ lankytojais. Jis milžiniškas, mielas, draugiškas, kerintis, užburiantis, verčiantis šypsotis, kartais gąsdinantis... Vaikai, išvydę dinozauriuką, nesiliauja krykštavę. Tai neišdildomą įspūdį paliekanti patirtis.

Dinozauriuko pasirodymas - ne trimatis vaizdas ekrane, ne paroda, ne muziejus. Tai natūraliai atrodantis, riaumojantis ir laisvai judantis Tiranozauras. Su juo susipažinti bus jau lapkričio 24 dieną 15 valandą Vilniaus prekybos ir pramogų sostinėje „Akropolis“, prie pagrindinio įėjimo. Pamatyk, kol jis dar neišnyko!

Tiranozauro Rekso dosjė

Mėsėdis

Apie 6 m aukščio ir 15 m ilgio

Svoris siekė 7 tonas

Stiprus žandikaulis, aštrūs dantys

Gebėjo išvystyti apie 33 km/h greitį

Savo aukas perkąsdavo aštriais lyg skustuvas dantimis

Tarp kitų dinozaurų ir mokslininkų dar žinomas kaip šaltakraujis žudikas, dinozaurų siaubas, aštriadantis tironas

 

Apie renginį „Pasivaikščiojimas su dinozaurais“

„Pasivaikščiojimas su dinozaurais“ - tai britų kanalo BBC įgyvendintas pasaulio istorijos pėdsakus ir dinozaurų evoliuciją su kinematografišku tikrumu vaizduojantis projektas. Šou aktoriais tampa dvidešimt realiai atrodančių, nepriekaištingai judančių dinozaurų. Idėja apie „Pasivaikščiojimą su dinozaurais“ kilo prieš trylika metų. Tuo metu Tim Haines, dirbdamas moksliniu TV prodiuseriu BBC, žinojo, kad norima kurti didelį serialą apie paleontologiją. Dėmesys pakrypo į prieš keletą metų pasirodžiusį filmą „Juros periodo parkas“, kuris paliko neįtikėtiną įspūdį. Susidomėta filmo metu naudota technika. Iš pat pradžių buvo įsivaizduota, kad laidos siužetas bus gan paprastas: vakaro šviesa, mažas plėšrus paukštis bando pagauti laumžirgius - įprasta ir natūralu. Ir vis tik ambicijos augo, vaizduotė plėtėsi ir siekis sukurti serialą, leidžiantį pasinerti į patirtį, užburiantį, gniaužiantį kvapą, informatyvų, buvo įgyvendintas.  BBC TV užmojai neapsiribojo vien televizija ir serialas „Pasivaikščiojimas su dinozaurais“ buvo perkeltas į realybę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų