„Domino“ teatro premjera „Žirklės“ bus rodoma Klaipėdoje

VšĮ „Kultūros vadybos projektai“ į uostamiestį antradienį atveš „Domino“ teatro premjerą „Žirklės“ – spektaklį, kurio pabaigą lemia žiūrovai.

Spektaklio režisierius – Marcinas Slawinski’s, dailininkas – Wojtekas Stefaniakas. Vaidina aktoriai Vaidotas Martinaitis, Larisa Kalpokaitė, Juozas Gaižauskas, Edita Užaitė, Eimutis Kvoščiauskas, Ineta Stasiulytė, Aistis Mickevičius, Mindaugas Capas.

„Domino“ teatras klaipėdiečiams pristatys didžiausia praėjusių metų premjerą – kriminalinę komediją „Žirklės“. Teigiama, jog tai vienintelis spektaklis Lietuvoje, į kurį atėję žiūrovai jį ne tik žiūrės, jame dalyvaus, bet ir lems pabaigą.

Komedijos „Žirklės“ veiksmas vyksta kirpykloje, virš kurios gyvena garsi pianistė. Vieną dieną kirpykloje apsilanko inspektorius ir praneša, kad muzikantė nužudyta. Įtariamaisiais tampa visi kirpykloje esantys žmonės, o kas kaltas?.. To nežino nei aktoriai, nei režisieriai, nes tai sprendžia žiūrovai. Todėl į spektaklį galima eiti net kelis kartus ir dalyvauti vis kitokioje komedijoje, nes finalas, kaskart vis kitoks, priklauso nuo susirinkusios publikos.

Dėmesį kaustančios įtariamųjų apklausos, painūs alibi, intriguojanti aktorių ir žiūrovų akistata – tai daugiau nei dviejų valandų juoko ir azarto dozė.

Šis ypatingas spektaklis pastatytas pagal vokiečių rašytojo ir psichologo Paulo Portnerio scenarijų. Juo buvo tiriama, kaip žmonės suvokia realybę. Komedija „Žirklės“ pirmą kartą parodyta JAV scenoje dar 1976 m. Nuo to laiko suvaidinta daugiau nei 50 tūkst. spektaklių visame pasaulyje. Komedija „Žirklės“ 1997 m. įtraukta į Gineso rekordų knygą – kaip ilgiausiai JAV scenose be pertraukos vaidinama pjesė.

Įdomūs faktai apie kriminalinę komediją „Žirklės“:

• Spektaklio pabaigą lemia žiūrovai;

• Komedija visada baigiasi skirtingai;

• Spektaklyje dalyvauja ne tik aktoriai, bet ir žiūrovai;

• Spektaklis įtraukas į Gineso rekordų knygą;

• Žiūrovai spektaklio metu gali pasinaudoti kirpimo paslaugomis;

• Spektaklyje tikrinama ir lavinama žiūrovų atmintis;

• Spektaklis prasideda ankščiau, nei susirenka žiūrovai;

• Spektaklio pertrauka yra skirta tik žiūrovams;

• Spektaklio kūrimas prasidėjo Amerikoje ir baigėsi Lietuvoje, „Domino“ teatre.

„Žirklės“ bus rodomos sausio 10 d. 19 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36).

Bilietai – po 40-60 Lt, platina „Bilietai.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių