Pereiti į pagrindinį turinį

Geniui suteiktas Pietų Afrikos prezidento Nelsono Mandelos vardas

2012-07-19 01:29
Geniui suteiktas Pietų Afrikos prezidento Nelsono Mandelos vardas
Geniui suteiktas Pietų Afrikos prezidento Nelsono Mandelos vardas / Scanpix nuotr.

Mokslo pasaulis neįprastai pagerbė jau ir taip daugybę panašių apdovanojimų turintį Nelsoną Mandelą, pirmąjį juodaodį Pietų Afrikos prezidentą, kuriam trečiadienį sukako 94-eri.

Kovos su apartheidu simbolis savo vardą jau matė vienos vorų rūšies pavadinime, taip pat atomo branduolio dalelės, amerikiečių gelbėtojų šuns, kelių porūšių gėlių, lenktynių žirgų, net buto vienoje televizijos situacijų komedijoje pavadinimuose.

Naujausias tokių apdovanojimų sąraše yra Australopicus nelsonmandelai, iškastinių genių rūšis, kurios liekanas Langebanvego kasinėjimų vietoje Pietų Afrikos pietvakarių pakrantėje atrado prancūzų ir vokiečių mokslininkai.

Ši genių rūšis yra seniausia Afrikos žemyne.

„Mes pavadinome naująją rūšį Nelsono Mandelos vardu, norėdami įteikti jam mokslininkų dovaną 94-ojo gimtadienio proga“, - sakė Zenkenbergo mokslo tyrimų instituto Frankfurte mokslininkas Albrechtas Manegoldas.

Manoma, kad Australopicus nelsonmandelai gyveno ankstyvajame pliocene maždaug prieš 5-3 milijonus metų. Jis siejamas su šiuolaikiniais Amerikos ir Eurazijos geniais, bet Afrikoje tokių nėra.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų