Į Palangą atkeliauja kino festivalio „Šeršėliafam“ filmai

Šeštadienį ir sekmadienį Palangoje, kultūros centre „Ramybė“ (Vytauto g. 35), bus rodomi tarptautinio moterų filmų festivalio „Šeršėliafam“, vykstančio jau penktąjį kartą, filmai.

„Festivalis auga, o kino pasaulyje keičiasi suvokimas apie kadaise kone išskirtinai vyriška laikytą režisierės profesiją. Moterys į pasaulį paleidžia filmus, kurie pirmiausia įdomūs ne dėl juos sukūrusio žmogaus lyties, o dėl juos visus vienijančio savitumo ir išskirtinio požiūrio“, - mano „Šeršėliafam“ festivalio organizatorės.

„Šeršėliafam“ tai ne apdovanojimais žymūs filmai, bet įsimenančios ir įdomios istorijos, pastaraisiais metais sukurtos režisierių moterų.

Palangoje per dvi dienas bus parodyti penki festivalio programos filmai.

Šeštadienį13 val. - Nyderlandų režisierės Dignos Sinke fantastinė drama „Atlantis“, pasakojanti apie netolimą ateitį ir visuomenę, kurioje neegzistuoja praeitis, o kiekvienas atrodo esąs laimingas.

Apdovanojimais programoje išsiskiria du ispanių režisierių filmai - Roser Aguilar „Geriausia, ką turiu“ pasakos kaip nuostabu, bet kartu ir sudėtinga yra kažką mylėti iš tikrųjų. Jis bus rodomas šeštadienį 15 val., o Irene Cardonos „Sužadėtinis Jazminai“, kuriame nagrinėjami santuokos privalumai ir trūkumai bei bandoma atsakyti į klausimą, ką santuoka mums reiškia šiandien, - 17 val.

Sekmadienį 15 val. - subtiliai ir ironiškai bus papasakota istorija apie nelaimingai vienas kitą įsimylėjusius draugus švedų režisierės Marijos Blom filme „Įtartina“.  O sekmadienį 17 val. - prancūzų režisierės Claire Simon  komiška drama „Dievo kabinetai“, kurioje netrūksta nei ašarų, nei juoko.

Bilietai į „Šeršėliafam“ festivalio filmus Palangoje - po 6 litus.


Šiame straipsnyje: kinasfestivalisRamybėklubai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių