I.Simonaitytės bibliotekoje – fantastės knygos sutiktuvės

Penktadienį klaipėdiečiams bus pristatyta ką tik Klaipėdos leidyklos „Druka“ išleista Jurgitos Šimkuvienės fantastinė apysaka „Saulės užtemimas“.

Tuos, kurie skaito „Narnijos kronikas“, „Harį Poterį“ ar „Žiedų valdovą“, galėtų sudominti ir ši knyga, mano leidėjai. Pasakojanti apie stiprią ir kovingą sielą, tikrą draugystę, taikos bei vienybės reikšmę knyga adresuota paaugliams.

Autorė tikisi, kad mėgstančius bauginančius, keliančius įtampą nuotykius skaitytojus patrauks kinematografinis apysakos turinys, bandantis įminti mįslę, kas mūsų laukia ateityje – 3000-aisiais...

Tai laikai, kuomet žmonės gyvena kaimynystėje su ateiviais, kartu dirba, ilsisi ir vardan bendros gerovės kuria pažangias technologijas; kai nieko nebestebina mišrios žmonių bei mėnuliečių šeimos, meilės istorijos; kai pamatyti ateivį, užimantį aukštas pareigas valdžioje, parlamente ar prezidentūroje, nebėra jokia staigmena. Pasaulis atrodo ramus ir taikus. Tačiau už šios idilės slepiasi didžiulė klasta.

Mėnulio valdovas Karifanas nusprendžia išplėsti savo karalystės ribas ir pradeda įgyvendinti iki smulkmenų apgalvotą planą, kaip užgrobti žmonių planetą. Jei pavyktų, visi ateiviai galėtų apsigyventi žemėje, o mėnulis liktų jų poilsio ir pramogų vieta. Tačiau planus sujaukia mobilieji telefonai, kurie norėdami išgelbėti saulę, žemę ir visą žmoniją, leidžiasi į slaptą žygį. Kokį planą sugalvojo Karifanas? Kodėl žmonija atsiduria ties išnykimo riba? Kas atsitinka, kad didvyriais tampa mobilieji telefonai? Ar jiems pavyks išgelbėti žemę? Atsakymai slypi knygoje, tikino „Drukos“ redaktorė Rita Bielskytė.

Naujos knygos pristatymas – lapkričio 26 d. 12.30 val. I.Simonaitytės bibliotekoje Klaipėdoje (Herkaus Manto g. 25). Laukiami visi, bet ypač jaunimas, kuriam ir adresuota J.Šimkuvienės fantastinė apysaka „Saulės užtemimas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių