I.Simonaitytės bibliotekoje – V.Morkūnienės esė knygos sutiktuvės

Iš Vilniaus į Šiaulius neseniai persikrausčiusi publicistė Vita Morkūnienė parašė ir klaipėdiečiams pirmadienį pristatys savo naują knygą „Su savimi ir tavimi“.

Ją išleido uostamiesčio leidykla „Eglė“. Todėl knygos sutiktuvės Klaipėdoje – dviguba šventė.

Knygos autorė V.Morkūnienė – talentinga, aukšto meistriškumo žurnalistė, kurios kūryba smarkiai prašoka dabartinės populiariosios žurnalistikos lygį, vertintina bendrame šalies kultūros ir meno kontekste. Pasak rašytojos V.Jasukaitytės, ji „priartėja prie tikros literatūros ne tik temos atskleidimo stiliumi, bet ir visomis individualiomis kūrybinėmis priemonėmis, kurios dažnai drąsiai gali konkuruoti su oficialiai literatūros moksle įteisintomis meninėmis priemonėmis“.

„Su savimi ir tavimi“ – antroji V.Morkūnienės knyga, tęsianti pirmosios – „Pokalbiai Tėvo Stanislovo celėje“ (2006) – dvasinį kelią. Esė ir mąslias, poetiškas miniatiūras joje lydi autorės fotografijos.

Autorė sakė šia knyga norėjusi „pasikalbėti, drauge pamąstyti apie tai, dėl ko visi sutariame arba ginčijamės, dėl ko gyvename ir dėl ko galėsime ramiai numirti. Apie mūsų gyvenimus, norus, troškimus, skausmus ir nusivylimus“. Kartu ši knyga, V.Morkūnienės žodžiais, „yra kalbėjimas apie laimę, kuri nepriklauso nuo mūsų amžiaus, mokslo ir turto cenzo, socialinės padėties. Lietuvoje renkami turtingiausių žmonių dešimtukai. Tik ar jie yra laimingiausi? Laimė yra dirbti patinkamą darbą, jausti, kad tavo vaikas užaugo padoriu žmogumi, kad kalbiesi su artimu žmogumi ir jis tave supranta, kad vakare parėjęs namo ir paėmęs už durų rankenos lengviau atsidūsti, nes žinai, kad ten tavęs laukia ir kad ten bus gerai...“.

Knygą papildžiusi, iliustravusi savo pačios fotografijomis V.Morkūnienė teigė, kad jos – „dar vienas būdas prisiliesti prie gyvenimo ir kalbėtis su žmonėmis apie rūpimus dalykus, pasidalyti savo pasaulio matymu ir jutimu. Tas pats kalbėjimas, tik kitaip“.

Knygą pristatant klaipėdiečiams autorei talkins Šiaulių dramos teatro aktorius Vladas Baranauskas, leidėjas Antanas Stanevičius, akordeonu muzikuos Žygimantas Laurinavičius.

Naujos knygos sutiktuvės – lapkričio 8 d. 17 val. I.Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje (Herkaus Manto g. 25). Įėjimas – laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių