Įžymybių namuose prieglobstį randa į gatvę išmesti šunys

Merūnas Vitulskis kartu su žmona Erika svarsto priimti beglobį šuniuką, o dizaineris Robertas Kalinkinas savo namuose augina keturis augintinius, kurie be jo pagalbos būtų likę benamiais ar net žuvę. Abu žinomi žmonės su dar keliomis dešimtimis aktorių, sportininkų ir muzikos atlikėjų siekia išsaugoti gyvūnų globos tarnybos „Beglobis“ keturkojus, perkeltus į nesutvarkytas patalpas, kuriose neužtikrintos reikalingos sąlygos.

„Nuo mažų dienų atsimenu atvejį, kai kaimynas nešė užkasti ką tik gimusius kačiukus. Žinodamas, ką ketina padaryti, jį pasekiau ir juos iškasiau. Man ir dabar labai skaudu matyti nekaltų gyvūnų kančią. Su Erika pasvarstome, ar nereikėtų priglausti benamio šunelio. Dabar namuose amsi pekinų veislės kalytė Nera, kai ją šaukiame, atrodo, tarsi sakytume „nėra“. Pajuokaujame, kad priglaudę dar vieną šunelį pavadinsime jį „yra“, – pasakojo M. Vitulskis.

Užtat stilisto Roberto Kalinkino namuose dabar gyvena keturi šunys, jo išgelbėti nuo beglobių likimo. „Prieš devynerius metus priglaudžiau pačią pirmąją benamę kalytę, su ja gyvename iki šiol. Tuomet dar nepažinojau savo būsimos žmonos Agnės. O dabar mūsų namuose glaudžiasi jau keturi liūdnas istorijas patyrę šunys“, – sakė mados kūrėjas, negalintis atsisakyti padėti nekaltiems gyvūnams.

Abu Lietuvoje žinomi vyrai dovanojo savo asmeninius daiktus mados turgeliui, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos beglobiams gyvūnams. R. Kalinkinas skyrė drabužių iš savo pavasario – vasaros kolekcijos, o dainininkas M. Vitulskis atidavė paauksuotas sąsagas, gautas dovanų savo pirmojo operos pastatymo užsienyje proga. Savo daiktų šiai iniciatyvai dovanojo ir dizaineris Juozas Statkevičius, stilistė Asta Valentaitė, dainininkė Jazzu, aktorė Vaiva Mainelytė ir kiti šalies žmonės. Jie kviečia visus padėti „Beglobio“ gyvūnams, perkant šiuos daiktus šį sekmadienį, sausio 27 d., nuo 11 iki 16 val. Kauno prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ vyksiančiame mados turgelyje.

Vien tik sostinės benamių gyvūnų sanitarinė tarnyba kasmet sunaikina apie 4,5 tūkst. išmestų į gatvę, namų neturinčių ar pačių šeimininkų atiduotų augintinių. Gyvūnų globos draugija siekia sustabdyti šį utilizavimo mechanizmą ir paskatinti šalies gyventojus nelikti abejingais žiauriam elgesiui su gyvūnais.

Šių metų pradžioje Lietuvos gyvūnų globos draugija „Beglobis“ ir jų augintiniai buvo iškelti į jiems netinkamas sąlygas apleistose patalpose Naujojoje Vilnioje. Apie 100 žinomų žmonių, susibūrę jiems pagelbėti, siekia surinkti lėšų patalpų įrengimui, sanitariniams mazgams, elektros įvedimui.


Šiame straipsnyje: MerūnasGyvūnaiGloba

NAUJAUSI KOMENTARAI

vemt norisi

vemt norisi portretas
dar svarsto....tegul tik nejuokina tie du cepelinai

Nereikia

Nereikia portretas
Merunai,Erika tik nesukvailiokite! 15m nebus ramybės...jauni užimti ir išvykstantys -net minčiu negal būt apie gyvus padarus! Užauginkit geriau 3vaikus Lietuvai! O gyvunus paremt materialiai galite! Senukam tik šuniukai kačiukai va!

as

as portretas
o ka jie jau izimybes?????/?/
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių