Jaunimo kvartetas ragina pėdinti į Girulius

Nemokamų renginių ciklas „Pėdink į Girulius“ trečiadienį kviečia jau į antrąjį koncertą.

Praėjusią savaitę pajūryje startavęs Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos ir vilnietės muzikantės Ingridos Giunter sumanytas projektas šiandien atiduos duoklę šokiui – Girulių bibliotekos kiemelyje (jei lis lietus – salėje) šokti vilios polkos, valsai, tango...

Prieš dvejus metus duris atvėręs Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Girulių filialas yra ir bendruomenės namai su renginių sale ir vaizdingu kiemeliu. Bibliotekininkai susirūpino, kad juose trūksta giruliškius suburiančių kultūrinių renginių. Padėti juos organizuoti šiąvasar ėmėsi Girulių pašonėje atostogaujanti Nacionalinio simfoninio orkestro smuikininkė I.Giunter. Trūkstant lėšų ji rado menininkų, kurie čia atvyksta, dalyvauja, padeda ir prisideda iš entuziazmo.

Prieš savaitę kultūrines pėdas Giruliuose paliko pirmasis jos inicijuoto renginių ciklo „Pėdink į Girulius“ koncertas, kuriame muzikavo „Giunter Percussion“ mušamųjų instrumentų ansamblio vadovas Pavelas Giunteris, išjudinęs pagroti kartu net garbaus amžiaus publiką. Gausiai į koncertą susirinkę giruliškiai taip pat buvo sužavėti retro dvasia padvelkusiu skrybėlaičių konkursu, kitomis I.Giunter sugalvotomis atrakcijomis.

O šiandien 19 val. Girulių bibliotekos (Šlaito g.10A) kiemelyje nemokamai gros styginių grupės „Jaunimo kvartetas“ iš Vilniaus: Novilė Maceinaitė (pirmasis smuikas), Eglė Meškelytė (antrasis smuikas), Greta Vitkauskaitė (altas) ir Ieva Ugianskienė (violončelė). Programoje – J.Strausso valsai ir polkos, A.Piazzolla’os tango bei kiti kūriniai. „Nusiteikite šokti polonezą. Šio šokio mokysimės visi kartu“, – intrigavo renginių ciklo globėja ir vedėja I.Giunter.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių