J.Vosyliaus tapybos parodoje – klaipėdiečių portretai

Klaipėdos licėjaus bendruomenei ir svečiams penktadienį bus pristatyta nauja, kitokio pobūdžio nei įprasta tapybos paroda – „Portretas tapyboje“, kurioje savo darbus pateiks klaipėdietis tapytojas monumentalistas Juozas Vosylius (Vyto Karaciejaus nuotr.).

Tai vienas iš nedaugelio dailininkų, pamėgusių šį žanrą ir kuriančių portretus nuo pat kūrybinio kelio pradžios. J.Vosylius taip pat žinomas kaip freskų, figūrinių kompozicijų, peizažų ir natiurmortų tapytojas.

Portretas – nelengvas, ypatingas kūrybos žanras, reikalaujantis iš dailininko psichologinės įžvalgos, takto ir ypatingai aukšto profesinio pasirengimo. J.Vosyliaus teigimu, bendraudamas su žmogumi, dailininkas privalo suvokti ir įvertinti portretuojamojo – kaip mažo, bet sudėtingo ir dinamiško pasaulio – paslaptį. Gerai įvaldęs piešinį, pasitelkęs profesinius įgūdžius, paveikslo kompoziciją, spalvinę gamą, detales, akcentus ir kita, dailininkas turi sukurti gilų, apibendrintą, profesionaliai ir emociškai įtaigų vaizdą.

Parodoje eksponuojami J.Vosyliaus portretai apims platų laikotarpį, per kurį keitėsi autoriaus pasaulėžiūra ir kūrybos stilius. Ankstesniuose darbuose dominuojančius liniją ir piešinį vėliau papildė poetinis, filosofinis turinys, praturtinęs darbus nauju, įtaigesniu portretuojamojo žmogaus vaizdu.

Vernisažas – kovo 22 d. 11 val. Klaipėdos licėjuje, kur J.Vosyliaus portretų paroda veiks iki šių mokslo metų pabaigos. Parodos organizatoriai tikisi, kad ji bus įdomi ne tik licėjaus bendruomenei, sulauks lankytojų iš visos Klaipėdos. Juolab kad dauguma veidų, kuriuos nutapė dailininkas, – klaipėdiečių, daugeliui uostamiestyje pažįstamų, gerbiamų ir mylimų žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių