Kaune - rankų darbo lėlės

Visame pasaulyje populiarėjančios rankų darbė lėlės atkeliauja į Kauną.

Rankų darbo lėlės tampa vis populiaresnės visame pasaulyje: jos puošia pasiturinčių žmonių interjerus, dėl jų varžomasi aukcionuose, už jas klojamos tūkstantinės sumos.

Lėlių gaminimas tampa atskira meno rūšimi, jų kūrėjai buriasi į organizacijas, klubus. Lietuvos lėlių entuziastai susibūrė į klubą „Lėlių namai“. Klubas, kovo 20 d. 18.30 val. kviečia į konkurso nugalėtojų apdovanojimo ceremoniją ir parodos atidarymą Kaune, parduotuvėje "Ornamentai" (Gedimino g. 15).

Klubas „Lėlių namai“ vienija būrelį moterų ir vieną vyrą - Olegą Ribikauską. Į Kaune vyksiančią parodą menininkas atsiuntė tik vieną savo darbą. Paslaptis paprasta - Olego pagamintas lėles nuolatos išperka užsakovai: verslininkai, kolekcininkai, diplomatai.

Zarasų rajone gyvenantis Olegas yra vienas talentingiausių Lietuvos drožėjų, daug jo darbų iškeliauja į užsienį. Todėl užsukę į O.Ribikausko dirbtuves nedaug ką pamatysite. Nebent tautodailininkas tuo metu gimdys savo naują “kūdikį”.

Tie “kūdikiai” - maždaug metro aukščio skulptūrėles keistais egzotiškų bruožų veidais ir drabužiais iš odos, nėrinių, medienos raštų. Beveik visi Olego personažai - judančiais sąnariais, išraiškingais veidais,  su tupinčiais ant pečių paukščiais ir žuvimis rankose.  O.Ribikausko rankose gimė visas būrelis paslaptingų damų, gintaro rinkėjas, konstruktorius, karys. Atrodo, tarsi jie būtų nužengę iš  paslaptingų Čičirio ežero, kurio pakrantėje įsikūręs dailininko vienkiemis, pelkių ir miškų.


Šiame straipsnyje: lėlėsRibikauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių