Kaune skleidėsi rusų kultūra ir menas

Rusų kultūros ir meno mylėtojams Kauno M.Dobužinskio rusų kultūros ir estetinio lavinimo centras dovanojo šventę, surengęs V–ąjį tarptautinį rusų kultūros ir meno festivalį.

Kauno visuomenė ir svečiai galėjo pasidžiaugti viešnios iš Rusijos Lilijos Voicechovič gydomųjų lėlių paroda „Stebuklingas lėlių pasaulis“. Vaikai, jaunimas ir tėvai  dalyvavo surengtame seminare-praktikume „Padovanok sau lėlę“.

Miesto žmonės galėjo aplankyti įdomią fotografijų parodą  „Lietuvos Sentikių cerkvei 300 metų“ kurioje vyko ir knygos „Baltijos šalių ir Lenkijos sentikių kultūra“ prezentacija. Festivalio metu Kauno įgulos karininkų ramovėje svečiai iš Rusijos tarptautinių konkursų ir festivalių  laureatai folklorinis ansamblis „Rosiči“ sušildė miestiečių širdis muzikos ir dainų garsais padovanodami koncertą „Mūsų širdžių melodijos“.

Tarptautinė dailininkų paroda „Miesto peizažas“ skirta M. Dobužinskio 135-osioms gimimo metinėms paminėti sukvietė į Centro galeriją ir mažus ir didelius, kur dailininkai su  jaunimu dalinosi gerąja patirtimi ir mokė pažinti savo miestą per spalvas. Taip pat vyko tarptautinė dailininkų  ekslibrisų paroda skirta M. Dobužinskio ir M. K.Čiurlionio 135-osioms gimimo metinėm paminėti. Žmonės susipažino su ekslibrisų meno specifika. Parodoje dominavo darbai atlikti pačia įvairiausia spausdintinės ir pieštinės  grafikos technika.

Kaunas turėjo unikalią galimybę išgirsti Rusijos liaudies artisto Valerijaus Alijevo koncertą „Romanso magija“, kuriame kiekvieno vidų palietė rusiškos romanso gaidos jautrumas.
Tikimės, kad ir kitais metais Kauno miestas  mirgės nuo kultūros ir meno renginių įvairovės, kuriuos sėkmingai organizuoja M. Dobužinskio rusų kultūros centras ir Slavų estetinio lavinimo centras, o rusiškos kultūros šiluma pasibels į kiekvieno iš mūsų duris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių