Kauno fotoklubas - kaip Feniksas iš pelenų

Kauno fotografijos mėgėjai tarsi Feniksą iš pelenų naujam gyvenimui prikėlė senas tradicijas turintį Kauno fotoklubą.

Nuo 1963 m. su pertraukomis veikęs fotoklubas išugdė ne vieną Lietuvoje ir pasaulyje garsų menininką, tarp kurių A. Macijauskas, V. Luckus, V. Butyrinas, R. Maleckas ir kiti. Paskutinius porą dešimtmečių Kauno fotografijos mėgėjai bendros veiklos nevykdė, nors net keliuose Lietuvos miestuose tokie klubai sėkmingai veikia ir pristato savo darbus visuomenei. Būrys Kauno entuziastų  ryžosi susiburti ir bendromis pastangomis plėtoti su fotografija susijusią veiklą.

Praėjusią savaitę VDU galerijoje „101“ (Laisvės al. 53) fotoklubas pirmą kartą viešai prisistatė  Kauno visuomenei.  Susirinko gausus būrys fotografijos mėgėjų.  Alvydas Vaitkevičius, fotomenininkų sąjungos narys, ilgus metus VDU dėstęs meninės fotografijos ir Lietuvos fotografijos istoriją, pristatė Kauno fotoklubo istoriją per lietuviškos fotografijos praeitį.  Trumpu filmuku papasakota klubo atgimimo istorija, pristatyta klubo valdyba.

Fotoklubo pirmininkas Erlandas Kėvalas pasidalino klubo vizija ir planais: „Į klubą kviečiame visus fotografijos mėgėjus – ir jau fotografuojančius daugelį metų, ir vos pradedančius.  Tęsime jau pradėtą veiklą – organizuosime klubiečių susitikimus, rengsime konkursus.  Dalinsimės tarpusavio  patirtimi, taip pat pasikviesime ir žinomų fotomenininkų. Ketiname užsiimti šviečiamąja veikla – organizuoti klubo nariams teminius seminarus, kursus, rengti paskaitas. Dar viena klubo veiklos sritis – klubo narių fotoparodų organizavimas.“

Renginio pabaigoje buvo parodytos ir klubo narių fotografijos  bei kviečiama prie klubo veiklos prisijungti naujus narius. Tą vakarą tapti klubo nariais pareiškė norą dar 27 Kauno fotomėgėjai.

Daugiau informacijos rasite Kauno fotoklubo interneto svetainėje: www.kaunofotoklubas.lt


Šiame straipsnyje: fotografijafotomėgėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių