„Kitos svajonių komandos” režisieriui - padėka už Lietuvos garsinimą

 Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius filmo „Kita svajonių komanda” režisieriui Mariui A. Markevičiui įteikė garbės raštą už Lietuvos vardo garsinimą.

Oficialiame priėmime taip pat dalyvavo bei režisierių sveikino festivalio „Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė. „Naudodamiesi proga norime įteikti kuklų apdovanojimą – garbės raštą. Tai yra padėka už nuopelnus ne tik Lietuvai, bet ir pasauliui,“ – režisierių sveikindamas kalbėjo ministras Linas Linkevičius.

Amerikoje gyvenančio Mariaus A. Markevičiaus sukurta dokumentinė juosta apie Lietuvos krepšinio komandą žiūrovams pirmą kartą buvo pristatyta viename geriausių kino festivalių pasaulyje - Sandanso festivalyje. Vėliau juosta sėkmingai apkeliavo Lietuvos ir kitų šalių kino teatrus.

„Tai ne tik didelė garbė, bet ir paskatinimas kurti toliau,“ – ministro įvertinimu džiaugėsi Marius A. Markevičius.

Šiemet „Kino pavasaris“ naujoje programoje „Lietuviai svetur“ suteikia žiūrovams dar vieną unikalią galimybę išvysti šį filmą didžiajame ekrane. „Užsienio reikalų ministerija remia ir palaiko „Kino pavasario“ filmų programą „Lietuviai svetur“. Būtent šios programos dėka pamatėme, kiek daug lietuvių kūrėjų yra užsienyje ir džiaugiamės, kad tuo galime pasidalyti su visais, mėgstančiais lietuvišką kiną,“ – kalbėjo festivalio „Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė.

 Filmas „Kita svajonių komanda” nukelia į legendines 1992 m. olimpines žaidynes Barselonoje, kuriose mūsų krepšininkai iškovojo bronzą ir paliko neišdildomą pėdsaką valstybės bei krepšinio istorijoje. Lemiamos rungtynės dėl olimpinės bronzos prikaustė ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio dėmesį.

Lietuviams ypač artimą temą palietusioje dokumentinėje juostoje galima išvysti dabartinę krepšinio žvaigždę Joną Valančiūną, prezidentą Valdą Adamkų, profesorių Vytautą Landsbergį, NBA komisarą Davidą Sterną, garsius NBA žaidėjus, žymiųjų Olimpiados marškinėlių su skeletu atsiradimą įkvėpusios roko grupės „Grateful Dead“ narį Mickey Hartą bei kitus – iš viso apie 20 pašnekovų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių