Klaipėdiečių žaismingos muzikos orkestras pažers siurprizų

Klaipėdos koncertų salėje penktadienį toliau tęsis nepaprastos „Žaismingos muzikos orkestro“ istorijos. Šiuosyk drauge su orkestru gros šios įstaigos darbuotojų vaikai. Kita staigmena – koncerto svečias kompozitorius ir operos solistas, grupės „el Fuego“ narys Jonas Sakalauskas ir jo dainuojantis Mikė Pūkuotukas.

Šmaikštaus ir dainuos

Prieš ketverius metus prasidėjęs šis edukacinis projektas jau pristatė net 10 skirtingų programų ir tapo vienu smagiausių ir laukiamiausių renginių visai šeimai. Jo programas su Klaipėdos kameriniu orkestru ir gabiausiais jaunaisiais solistais bei ansambliais rengė dirigentas Mindaugas Piečaitis. Projektas ne tik subūrė didelį bičiulių ir gerbėjų būrį Klaipėdoje, bet jau apkeliavo Vilniaus bei Kauno koncertų scenas. Beje, devintoji „Žaismingos muzikos orkestro“ programa vasarį bus pristatyta „Classical Nordic – Baltic 2013“ konferencijoje Rygoje.

11-ajame žaismingame koncerte mažų ir didelių klausytojų laukia daug siurprizų. Vienas jų – Mikės Pūkuotuko viešnagė ir linksmi nuotykiai koncertų salėje. Populiaraus animacinio filmo personažo vaidmenį atliks J.Sakalauskas (baritonas), taigi Mikė Pūkuotukas ne tik šmaikštaus, bet ir dainuos.

Gros su savo vaikais

Su Klaipėdos kameriniu orkestru solo gros šio kolektyvo bei miesto Koncertų salės administracijos darbuotojų vaikai. Tai Klaipėdos E.Balsio menų gimnazijos moksleiviai Barbora Bačkutė (smuikas), Indrė Karbauskaitė (fleita), Goda Pavilanskaitė (fortepijonas) ir Juozas Macijauskas (smuikas), S.Šimkaus konservatorijoje studijuojantys Kornelija Kupšytė (violončelė) ir Žygimantas Bačkus (gitara) ir J.Karoso muzikos mokyklą lankantis Julius Malčanovas (trombonas).

Scenoje kartu muzikuos mamos, tėčiai ir jų vaikai. Gausiausia bus Bačkų šeima, kurioje auga penkios atžalos. Pirmąkart su tėvelio Mindaugo Bačkaus vadovaujamu kolektyvu pasirodys antrokė Barbora ir dešimtokas Žygimantas, kurių mama Jurgita Bačkuvienė – taip pat orkestro narė. Muzikuos ir orkestrantų Rimantės Agintaitės, Kristinos Kupšienės, Jurgio Karbausko bei Klaipėdos koncertų salės vyriausiojo administratoriaus Vaidoto Macijausko atžalos.

Klasika, džiazas, tango...

Koncerte pasirodys dar vienas ypatingas svečias – Juozas Kuraitis (saksofonas), ilgametės orkestro meno vadovės Liudos Kuraitienės sūnus, sėkmingai karjerą pradedantis džiazo atlikėjas.

Na, o Auksės ir Edvino Kaziukaičių dukra E.Balsio menų gimnazijos Dailės skyriaus moksleivė Edvina Kaziukaitytė nupiešė linksmą meškutį, kuris šypsosi „Žaismingos muzikos orkestro XI“ logotipe.

Programoje skambės įvairios stilistikos muzika: tiek klasikos pasažai (A.Vivaldi, G.Rossini, S.Rachmaninovas, G.Fauré), tiek džiazo bei tango metamorfozės (Ch.Corea, Á.Piazzolla, Ch.Dancla, D.Brubeck, A.Barron).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių