Klaipėdoje liesis airiško ir skandinaviško folkroko garsai

Šeštadienį Klaipėdoje svečiuosis uždegančio airiško ir skandinaviško folkloro atstovai – ukrainiečių grupė „Spiritual seasons“.

Klaipėdiečiai turės progą ne tik išgirsti airių, švedų, norvegų, suomių ir vokiečių kalbomis atliekamas dainas, bet ir pamatyti energija trykštančius airiškus šokius.

1994-aisiais susikūrusi grupė „Spiritual seasons“ pasižymi itin turtinga instrumentuote. Jos pasirodymuose skamba dūdmaišis, lūpinė armonikėlė, fleita, gitaros, akordeonas – ir tai tik maža dalis įvairiausių instrumentų. Per pasirodymus kiekvienas iš 7 grupės narių groja net keliais jų, o viską vainikuoja Lidijos Smirnovos atliekami ir vadovaujami šokiai.

„Spiritual Seasons“ muzikuoja Viktoras Smirnovas (vokalas, gitara, Graikijos gitara, lūpinė armonikėlė), Antonas Smirnovas (alavo švilpukas, fleita, dūdmaišis), Mikhaillas Papushas (bandža, gitara, būgnai, vokalas), Aleksandras Movchanas (akordeonas, vokalas), Marija Boguslavskaya (smuikas) ir Aleksandras Kovalevskis (bosinė gitara, vokalas)

Grupės diskografijoje – 9 albumai, kurių istorijoje matyti vis besiplečiantis geografinis muzikinis kontekstas (nuo Prancūzijos, Italijos iki pat Airijos) ir vis turtingesnė instrumentuotė. Nuo 2011-ųjų kolektyvas pradėjo dalyvauti Europoje vykstančiuose festivaliuose ir koncertuose. O tų pačių metų vasarą „Spiritual Seasons“ pelnė ypatingą pripažinimą – buvo pakviesta į tarptautinį, vieną žymiausių Europoje keltų kultūros festivalį „Keltska Noc“ Čekijoje.

O šiemet birželio 16 d. nuo 20 val. „Bohemos“ kiemelyje (Aukštoji g. 1) klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės pasiklausyti šio unikalaus ukrainiečių projekto bei pasinerti į airiško ir skandinaviško folkloro skambesį. Bilietai – po 10 Lt, koncerto metu – 15 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Kokioj vietoj liesis tas viskas? Kur? Teatro aikštėj?

vieta nurodyta

vieta nurodyta portretas
birželio 16 d. nuo 20 val. „Bohemos“ kiemelyje (Aukštoji g. 1)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių