Klaipėdoje vyks VII tarptautinis lėlių teatrų festivalis

Įpusėjus pavasariui, balandžio 26–28 dienomis į Klaipėdą atžygiuos tradicinis, jau VII tarptautinis lėlių teatrų festivalis „Karakumų asilėlis 2013“.

Gimęs 1997 m. kaip lėlių monospektaklių festivalis, „Karakumų asilėlis“ gerokai ūgtelėjo, sustiprėjo ir tapo tarptautiniu, vieninteliu ir išskirtiniu profesionalių lėlių teatrų festivaliu Klaipėdos krašte, į spalvingą lėlių meno fiestą sukviečiančiu nepaprastus lėlių teatro kolektyvus ir margą žiūrovų auditoriją.

Šiemet vartus į (asi)lėlišką pasaulį atrakins artimumą, šilumą, jaukumą, meilę ženklinantis kodinis žodis – šeima. Klaipėdos lėlių teatras kviečia ne tik dovanoti vienas kitam jaukias buvimo kartu akimirkas, bet ir pažvelgti į šeimą kaip į kūrybingą, ieškančią mažutę valstybę.

Šeimos idėja suburs draugėn lėlių teatrus iš Lietuvos (Vilniaus teatras „Lėlė“, Kauno valstybinis lėlių teatras, šeimos lėlių teatrai „Paršiukas Ikaras“, „Nykštukas“, „Lino lėlės“) bei šeimos teatrus iš užsienio šalių – „TriLika“ (Rusija), „Maria-Iskusnica“ (Baltarusija). Jie per tris festivalio dienas žiūrovams parodys 8 įvairių žanrų ir stilistikos spektaklius.

Tačiau „Karakumų asilėlio“ programoje ne tik spektakliai. Publikos laukia ir netikėtos teatralizuotos akcijos, kurios iki pat festivalio pradžios džiugins Klaipėdos gyventojus ir miesto svečius. Artimiausia numatyta meninė akcija – dalyvavimas Etnokultūros centro organizuojamame jaunimo amatų dvidienyje ant grindinio „Pamatai“. Renginys vyks balandžio 6 ir 7 d. 12–16 val., uostamiesčio Meno kieme (Daržų g. 10) ir Lėlių teatro kieme (Vežėjų g. 4). Šventiškai pasidabinusi Klaipėdos lėlių teatro šeima (be abejonės, ir Karakumų asiliukas) nuotaikingam renginiui suteiks dar daugiau spalvų: fotografuosis su praeiviais, sveikinsis su jais, dalysis šypsenomis ir net kvies prie šventinio, vaišėmis nukrauto stalo, kurį visur nešiosis su savimi.

Per savo egzistavimo laiką festivalis pabuvojo pačiose įvairiausiose Klaipėdos vietose – pradedant Klaipėdos universiteto Mokomuoju teatru, baigiant skvereliais, aikštėmis, gatvėmis ir kitomis viešosiomis miesto erdvėmis. Šiemet spektakliai bus rodomi Klaipėdos lėlių teatre ir netikėtoje erdvėje – „Pramogų banko“ senojoje salėje.

Verta atkreipti žiūrovų dėmesį, kad bilietų kainos į spektaklius tikrai nesikandžioja: po 15 litų asmeniui į dieninius spektaklius, po 20 litų – į vakarinius. Trijų asmenų (ir daugiau) šeima, perkanti bilietus iki festivalio, gali juos įsigyti su 20 proc. nuolaida. Festivalio dienomis nuolaidos nebebus taikomos.

Bilietai jau parduodami Klaipėdos lėlių teatre antradieniais ir penktadieniais 13–17 val. Jų bus galima įsigyti ir prieš valandą iki kiekvieno spektaklio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių