Klaipėdos dramos teatre – monospektaklio „Produktas“ premjera

Trečiadienį uostamiesčio Žvejų rūmų teatro salėje publikai bus pirmąsyk parodyta Klaipėdos dramos teatro premjera – monospektaklis „Produktas“.

Jis sukurtas pagal šiuolaikinės dramaturgijos krikštatėvio Marko Ravenhillo pjesę, kurią vaidindamas Klaipėdos dramos teatro aktorius Igoris Reklaitis persikūnija į prodiuserį, kino aktorei pristatantį savo naują scenarijų, turintį ją paversti žvaigžde. Jo siūlomame „produkte“ pagal visus rinkos dėsnius susipina erotika, meilė, terorizmas ir religinis fundamentalizmas. M.Ravenhillo „Produktas“ yra sumani šiuolaikinės visuomenės fantomų satyra.

Spektaklio režisierius – jaunas, gabus kūrėjas Tomas Jašinskas, neseniai baigęs mokslus Maskvoje, Mejerholdo centre, ir sėkmingai debiutavęs Lietuvos profesionaliojo teatro scenoje. „Produkto“ ompozitorius – Gintaras Kizevičius, scenografas – Artūras Šimonis.

Pasak jaunojo režisieriaus. šis pasakojimas apie tai, kaip absurdiškos istorijos veikia žmones, kaip visa tai niveliuoja visas didžiąsias žmogiškąsias vertybes.

„Ši istorija ne vien tragifarsas apie terorizmą tiesiogine prasme. Tai terorizmo prieš artimą ir patį save atskleidimas“, – teigė T.Jašinskas.

Spektaklio premjera – lapkričio 16 d. 18 val. Klaipėdos žvejų rūmų (Taikos pr. 70) teatro salėje.

Bilietai – po 23 litus, juos platina „Tiketa.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių