Klaipėdos lėlių teatras kviečia bristi į vasarą

Klaipėdos lėlių teatre prasideda vasaros linksmybės - paskelbtas konkursas, artėja Karakumų asilėlio dirbtuvėlės ir linksma šventė.

Teatras paskelbė gražiausių laivų modeliukų konkursą. Laivų modeliukus vaikai kviečiami gaminti ir pristatyti į Klaipėdos lėlių teatrą, įsikūrusį senamiestyje, Vežėjų g. 4. Darbelių teatras lauks iki birželio 10 d., kiekvieną savaitę nuo antradienio iki penktadienio 13-17 val.

Vaikų padarytus laivų modeliukus vertins kompetentinga komisija. Gražiausi vaikų darbeliai bus eksponuojami Klaipėdos lėlių teatre, o mažieji jų gamintojai bus apdovanoti prizais vasaros šventėje „Brendam į vasarą kartu su Klaipėdos lėlių teatru“, kuri vyks birželio 12-ąją.

Vasarą atostogauti gera, o atostogauti Klaipėdoje - dar geriau: čia pušynai, šiltas smėlis, sūrus jūros vanduo ir aukštos bangos. „Mielieji, atsiraitokite kelnes ir brendam į vasarą! Klaipėdos lėlių teatro kieme jau banguoja jūra iki kelių ir stebulingas teatro laivas jau laukia jūsų visų, pasiryžusių basomis, avint batais, šlepetėmis ar išeiginėmis basutėmis, bristi į kūrybos, linksmybių ir nuotykių vandenis“, - kvietė uostamiesčio lėlininkai.

Didžioji Klaipėdos lėlių teatro „Brendam į vasarą...“ šventės pradžia skelbiama birželio 12 d. 12 val. Šventės programoje - braidymas Klaipėdos lėlių teatro jūroje, rankos taiklumo išbandymai, šlepečių matavimasis, lauko spektaklio „Ožkelė melagėlė“ žiūrėjimas ir aptarimas prie limonado bokalo bei iškilmingas konkurso nugalėtojų - gražiausių laivelių gamintojų - apdovanojimas.

O kad šventės laukimas neprailgtų, pats laikas savo mažuosius užregistruoti į Klaipėdos lėlių teatro „Karakumų asilėlio dirbtuvėles“. Tai tęstinis „Karakumų asilėlio mokyklėlės“ meninis edukacinis projektas, kuris vyks Klaipėdos lėlių teatre birželio 14-23 d. Ikimokyklinio amžiaus ir pradinių klasių vaikai turės unikalią progą lankyti įvairaus profilio menines dirbtuvėles, kartu su dirbtuvėlių vadovėmis žaisti linksmus kiemo žaidimus, narplioti įdomiuosius galvosūkius, išmokti kurti ir su lėlėmis papasakoti fantastines istorijas.

Kaip pasakojo Klaipėdos lėlių teatro vadovė Aušra Daukantaitė, birželio 14-23 d. bus suorganizuotos 5 dirbtuvėlės, kurias ves kvalifikuoti specialistai - pedagogai, užduotis pateiks ir vertins dirbtuvėlių vadovas Karakumų asilėlis ir Klaipėdos lėlių teatro lėlės. Vaikai susipažins su tapyba, netradiciniu piešimu, lipdymu, instrumentų kūrimu, lėlių gamyba.

Registracija į dirbtuvėles vyksta iki birželio 11 d. tel. 8 46 239 932, 8 615 295 24, 8 614 508 61 arba el. p. klaipedosleles@gmail.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių