Klaipėdos meno kieme kurs naujo pasaulio žemėlapį

Dvi jaunos menininkės - prancūzė Stephanie Leininger ir lietuvaitė Julija Pociūtė uostamiesčio „Kultūrpolyje“ ketvirtadienį pristatys esamojo laiko problemas aktualizuojantį bendrą meno projektą „Boomerang stories“.

Abi menininkės, dalyvaujančios Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) rezidentūros programoje, ne tik pateiks objektų ir videomeno parodą. Jos įsijungs ir į „Kultūrpolyje“ vykstančius meno socializacijos procesus. Lapkričio 12-ąją Meno kiemo kūrybinėse dirbtuvėse su Klaipėdos Vydūno vidurinės mokyklos 6 M klasės moksleiviais menininkės kurs naujo pasaulio žemėlapį. „Tikimės, kad gyvas menininkių ir moksleivių bendravimas sujungs teorines ir praktines žinias, lavins vaikų kūrybinį mąstymą bei mokys juos pastebėti ir pažinti meną“, - dalijosi lūkesčiais viena iš šio projekto organizatorių menotyrininkė Rūta Jakštonienė. Jos teigimu, taip įgyvendinama ir plėtojama KKKC idėja atskleisti ir realizuoti kūrybinio bendradarbiavimo sprendimus, atskaitos tašku laikant komunikaciją tarp skirtingų šalių menininkų, tarp menininkų ir visuomenės.

„Pagrindinė projekto problematika - meninis bendradarbiavimas ir būtent šios komunikavimo idėjos sprendimo būdai. Visa šio projekto struktūra  - šiuolaikiška kūryba, dalyvius įtraukianti į naująją komunikaciją, pateikiant kūrybinio bendradarbiavimo receptus, apmąstant žmogaus padėtį besiplečiančioje pasaulio bendruomenėje. „Kultūrpolyje“ reziduosiančios menininkės analizuos šiandien aktualią temą - kūrybinės komunikacijos tarp miesto ir menininko, tarp kūrėjo ir vartotojo galimybę“, - aiškino R.Jakštonienė.

S.Leininger ir J.Pociūtės parodos „Boomerang stories“ atidarymas - lapkričio 5 d. 18 val. KKKC galerijoje (Daržų g. 10 / Bažnyčių g. 4), kur ji veiks iki lapkričio 26-osios.


Šiame straipsnyje: parodaKultūrpolisrezidentūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių